Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

by pro 21, 2023Primjena 3D printanja, Profesionalna primjena 3D printera

Raise3D je renomirani svjetski proizvođač 3D printera za profesionalnu namjenu. Povjerenje im je dalo preko 15 000 svjetskih tvrtki, obrazovnih institucija i organizacija. Kako su postigli ovu impozantnu brojku? Tajna leži u jedinstvenoj kombinaciji fleksibilnosti proizvodnje putem Raise3D printera i inovativnosti, koja predstavlja temelj njihove vizije i misije. Zaronite s nama u priču o tome kako Raise3D mijenja svijet 3D printanja! 

 

Lider i inovator

Glavni cilj tehnološke tvrtke Raise3D je potaknuti promjenu na razini industrije putem dizajniranja i izrade 3D printera koji proširuju granice mogućnosti proizvodnje i prototipiranja za sve vrste industrija. Raise3D ističe se na tržištu kao lider i inovator.

Lider u smislu vodećeg proizvođača industrijskih 3D printera. Raise3D posvećen je pionirskoj fleksibilnoj proizvodnji, koja pomaže kupcima da poboljšaju svoju konkurentsku prednost korištenjem prednosti aditivne proizvodnje.

Inovacije ove tvrtke temelje se na konzistentnoj isporuci proizvoda, usluge i rješenja visokih performansi kojima se nastoje nadmašiti očekivanja kupaca, zadržavajući tako povjerenje poduzetnika, malih i srednjih poduzeća i mnogih najvećih svjetskih marki.

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera<br />

Raise3D ideaMaker je slicer program za pripremu modela prije procesa 3D printanja. Ima više od 700 000 korisnika diljem svijeta. 

Što to čini Raise3D jednim od vodećih proizvođača industrijskih 3D printera?

U tvrtci Raise3D izrađuju se industrijski 3D printeri koji su dovoljno izdržljivi da podnesu surovost industrijskih okruženja, dovoljno pouzdani da rade 24/7 i koji mogu ponoviti proces proizvodnje gotovih dijelova s ​​preciznom ponovljivošću.

Kao tvrtka vođena iskustvom klijenata, njihovi proizvodi su stvoreni uz pomoć profesionalaca na vrhunskom dizajnu, inženjeringu i proizvodnji. Rezultat je 3D printer spreman za 3D printanje i izradu prilagođenih dijelova na zahtjev.

Rješenja za fleksibilnu produktivnost proizvodnje

Raise3D osmišljava, kreira i nudi svoje proizvode za 3D printanje kao cjelovito rješenje sastavljeno od hardvera za 3D ispis, softvera i materijala. Korisnici mogu pronaći sve veću vrijednost onoga što nudi Raise3D, uz ekosustav koji neprestano sinergijski proširuje svoje mogućnosti.

Raise3D ekosustav se sastoji od: 

Uvodnog savjetovanja – razgovarajte o svojim potrebama ispisa s inženjerima za materijale i povratno dobivate prijedloge o tome koje rješenje najbolje funkcionira za vašu glavnu primjenu.

Odabira 3D printera – odaberite najbolji 3D printer za svoju primjenu. Raise3D nudi niz profesionalnih i industrijskih 3D printera za prilagodbu velikim i malim projektima

Softverskih rješenja – Raise3D nudi integrirano softversko rješenje dizajnirano za stvaranje besprijekornog i jednostavnog tijeka rada 3D ispisa poput ideaMakera i RaiseClouda.

 

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Prikaz Raise3D-ovog ekosustava

Odabira filamenata – odaberite pravi filament za 3D ispis za svoje potrebe. Raise3D nudi razne materijale za 3D ispis kako bi zadovoljio potrebe opće uporabe, proizvodne krajnje uporabe i posebne primjene

Instalacije uređaja i edukacije za rukovanje 3D printerom – prilikom kupnje uređaja nudi se usluga instalacije uređaja i edukacijskog programa o korištenju uređaja

Raise3D akademije sa korisnim savjetima za 3D ispis – Raise3D Academy je baza podataka sa zbirkom korak-po-korak vodiča i članaka “kako da”, koji pokrivaju niz tema u rasponu od postavljanja i održavanja 3D printera, do toga kako uspješno 3D printati

Kao službeni zastupnik Raise3D-a u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, 3DPrintaj u sklopu svojih aktivnosti poslovanja, kupcima Raise3D printera nudi svu moguću podršku od konzultacija od kupnje 3D printera, implementacije i edukacije o rukovanju uređajem, korisničke podrške te do usluge servisa. 

Za koje industrije nude tehnološka rješenja?

Prije odluke o uvođenju 3D printera u proizvodne pogone, potrebno je napraviti izračun troškova te mogućnosti povrata uloženih sredstava tijekom određenog vremena. Ovu temu smo obradili u blogu Izračun ulaganja u profesionalni 3D printer

Nastavimo dalje sa primjenama Raise3D printera u različitim industrijama. Ovi uređaji se najčešće koriste za potrebe proizvodnog sektora, u kreativnom i obrazovnom te medicinskom sektoru.

Proizvodni sektor

Tehnologija Raise3D razvijena je s dokazanom kvalitetom i potrebnim mogućnostima za uklapanje u potrebe proizvodnog sektora. Industrije poput automobilske, strojne te elektroničke, mogu se osloniti na Raise3D proizvode za fleksibilnu proizvodnju, primjenjivu na mnoge aspekte razvoja proizvoda, u proizvodnom pogonu i u postprodajnim uslugama. 

Ukoliko u svom proizvodnom pogonu proizvodite prototipe, pomoćne alate, kalupe, modifikacije proizvoda i popravke te usput radite maloserijsku proizvodnju, za vas su su onda glavni izbor 3D printeri iz Pro3 serije, E2, E2CF i RMF500. Više o primjenama u ovom sektoru saznajte u studijama slučaja

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Prikaz trenda troškovne učinkovitosti korištenja 3D printanja za potrebe male serije proizvodnje. Konketno na primjeru izrade tenisica.

Kreativni i obrazovni sektor

Unutar ovog sektora, 3D printanje se najčešće koristi za izradu rekvizita, arhitektonskih maketa, minijatura, umjetničke reprodukcije i nastavna pomagala. Kod ovakvih printeva naglasak je na vizualno atraktivnom printu što bi značilo da printani komadi moraju imati visoku razinu detalja i glatke površine prikladne za daljnje obrade.

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

3D printani dijelovi skulpture koja prikazuje koraljni greben.

Jedna od zanimljivih primjena unutar ovoga sektora je bila izrada skulptura koraljnog grebena. U ovoj studiji slučaja je cilj bio prikazati podmorski ekosustav sa održivim materijalima i interpretirati ga kako bi ga ljudi mogli što bolje razumjeti. Utrošeno je ukupno 6000 sati printanja na prikaz koraljnog svijeta većih dimenzija. Svi komadi su printani na Raise3D Pro2 3D printeru.

O primjeni Raise3D printera u ovim sektorima saznajte više u zanimljivim studijama slučajeva

Medicina

Medicinska termoplastika i Raise3D tehnologija 3D printanja dokazano su cjelovito rješenje za prilagođene ortoze i protetike, uključujući ortopedske uloške, ortoze i okvire proteza.

Preduvjet za uspješne primjene unutar ovoga sektora je posjedovanje isplativih alata za naprednu prilagodbu proizvoda koji odgovaraju anatomiji pacijenata u mnogim medicinskim područjima. Raise3D printeri su se svakako pokazali kao dobar alat za ovakvu vrstu primjene.

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

3D printani ortopedski ulošci 

Za revoluciju u izradi ortopedskih uložaka je zaslužan Raise3D E2 3D printer. Koji je razlog tome? U studiji slučaja Dr. Valentija prikazano je kako se pomoću E2 mogu izraditi 2 modela istovremeno sa neovisnim dvostrukim ekstruderima (IDEX) te prilagoditi i optimizirati unutarnju strukturu ispisanih modela za korištenje TPU (fleksibilnog) materijala. Rezultat je stvaranje kvalitetnijih uložaka na brži i lakši način nego s klasičnim načinima proizvodnje. 

O primjeni Raise3D printera u medicinskom sektoru, saznajte više u zanimljivim studijama slučajeva. 

Raise3D printeri 

Prednosti Raise3D printera u odnosu na ostale FDM/FFF 3D printere profesionalne i industrijske kategorije su: dokazana pouzdanost, vrhunska mehanička izvedba, široka kompatibilnost filamenata, kontrola uvjeta komore, izvanredna povezivost (Wi-Fi, kontrolna kamera, cloud itd.) i EVE smart assistant. 

Glavna podjela Raise3D printera se dijeli na profesionalne i industrijske FDM/FFF i profesionalne DLP 3D printere. Svi 3D printeri dolaze s besplatnim softverom za pripremu 3D modela (ideaMaker software), besplatnom platformom za pohranjivanje modela (RaiseCloud) i izvrsnom tehničkom podrškom, a prednost je što mogu koristiti filamente trećih strana za 3D ispis (Open Filament Program).

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

1.Profesionalni DLP 3D printeri

Raise3D DF2

Unutar ove skupine se nalazi najnoviji 3D printer iz Raise-ove radionice, DF2. Dizajniran je za izradu inženjerskih prototipa, pomoćne alate u proizvodnji i proizvodnju male količine uz korištenje širokog spektra smola visokih performansi. 

Raise3D DF2 koristi RFID tehnologiju za besprijekornu integraciju hardvera, softvera i materijala, nudeći korisnicima pojednostavljeni tijek rada bez potrebe za ručnim unosom postavki procesa. Ovo ne samo da štedi operativno vrijeme, već također osigurava dosljedan tijek rada, što je ključno za proizvodnju. 

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Raise3D DF2 printer, DF Wash i DF Cure dolaze s pametnom pločom za izradu integriranom RFID oznakom i logičkim sučeljem koje osigurava čišći i jednostavniji tijek rada tijekom procesa ispisa, pranja i stvrdnjavanja.

2. Industrijski FDM/FFF 3D printeri

Tradicionalna inženjerska plastika posjeduje određena ograničenja u pogledu radnih okruženja i, iznad svega, radnih temperatura. Dok najčešći inženjerski polimeri mogu izdržati radne temperature od oko 80°C, polimeri visokih performansi dopuštaju radne temperature do preko 250°C.

Raise3D industrijski 3D printeri pružaju visoku produktivnost i ponovljivost u proizvodnim aplikacijama uključujući automobilsku i zrakoplovnu industriju. Unutar ove skupine 3D printera nalaze se Raise3D RMF500 3D printer i MetalFuse sustav.

 

Raise3D RMF500

Raise3D RMF500 je pouzdan i precizan industrijski 3D printer koji proizvodi male serije prilagođenih dijelova s ​​velikom ponovljivošću. Ima veliki volumen izrade od 500 x 500 x 500 mm i maksimalnu brzinu ispisa od 500 mm/s, što ga čini idealnim izborom za industrijsku proizvodnju.

 

MetalFuse

MetalFuse nudi cjelovito rješenje za 3D ispis s metalom. Cijeli proces se sastoji od neizravnog procesa 3D ispisa metala, uparenog s posebnim izdanjem ideaMaker kompatibilnog s MIM opremom. S ovim rješenjem, prednosti MetalFusea uključuju niske režijske troškove i mogućnost izvođenja serijske proizvodnje. MetalFuse štedi više energije i ekološki je prihvatljiviji u usporedbi s procesima kao što su CNC i SLM (selektivno lasersko taljenje).

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Raise3D printeri za printanje s metalom. 

Profesionalni FDM/FFF 3D printeri

Profesionalni Raise3D printeri visoke su kvalitete, jednostavni za korištenje i pristupačni za uredsku i proizvodnu upotrebu. Unutar ove kategorije se nalaze Pro2 serija, Pro3 serija te E2 i E2CF 3D printeri. 

Raise3D Pro2 serija

Raise3D Pro2 serija je prepoznata kao mjerilo i zlatni standard za profesionalnu primjenu 3D ispisa i pouzdanost 24 sata dnevno. Ova serija je namijenjena za agilnu proizvodnju prototipova različitih veličina. Može se povezati s Raise3D ekosistemom koji vam omogućava pametan način upravljanja s RaiseCloudom i ideaMaker softverom za pripremu 3D modela.

Pro2 serija ima dva modela 3D printera koji se razlikuju najviše po svojim dimenzijama uređaja i radnog volumena. Raise3D Pro2 ima radni volumen dimenzija 305 x 305 x 300 mm, dok je kod Raise3D Pro2 Plus on nešto veći i ima dimenzije 305 x 305 x 605 mm. 

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Raise3D Pro2 3D printer

Raise3D Pro3 serija

Raise3D Pro3 serija namijenjena je posebno za agilnu i maloserijsku proizvodnju alata, industrijskih zamjenskih dijelova i funkcionalnih prototipa. Uređaje ove serije karakteriziraju ponovljivost industrijske razine i 3D ispis visokih performansi. Raise3D Pro3 serija 3D printera se može povezati s Raise3D ekosistemom koji vam omogućava pametan način upravljanja s RaiseCloudom i ideaMaker softverom za pripremu 3D modela.

Pro3 serija ima dva modela 3D printera koji se razlikuju najviše po svojim dimenzijama uređaja i radnog volumena. Raise3D Pro3 ima radni volumen dimenzija 300 x 300 x 300 mm, dok je kod Raise3D Pro3 Plus on nešto veći i ima dimenzije 300 x 300 x 605 mm. 

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

3D printeri Raise3D Pro3 serije razlikuju se jedino u veličini uređaja i radnog volumena

Raise3D E2

Raise3D E2 je profesionalni desktop 3D printer namijenjen modernoj proizvodnju i razvoju prototipa. Sadrži IDEX sistem nezavisnih ekstrudera, 7- inčni dodirni zaslon i platformu za upravljanje procesom 3D printanja na daljinu – RaiseCloud. Radni volumen ovog uređaja je do 330 x 240 x 240 mm.

Na ovom uređaju možete provoditi naprednije funkcija poput “mirror” i “duplication” načina proizvodnje. Zbog radnog volumena do 330 x 240 x 240 mm, na ovome uređaju je moguće proizvesti visokokvalitetne manje serije proizvoda. Raise3D vam omogućava pametan način upravljanja s RaiseCloudom i ideaMaker softverom za pripremu 3D modela.

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Raise3D E2 3D printer

Raise3D E2CF

Raise3D E2CF (Carbon Fiber) je profesionalni desktop 3D printer s IDEX sistemom nezavisnih ekstrudera optimiziran za 3D ispis s abrazivnim filamentima (karbonskim vlaknima). Ovaj desktop 3D printer je izvrstan za izradu funkcionalnih prototipova. Radni volumen ovog uređaja je do 330 x 240 x 240 mm.

Inovativnost u proizvodnji pomoću Raise3D printera

Pomoću Raise3D E2CF 3D printera možete imati maloserijsku proizvodnju u kojoj se koriste materijali s karbonom. 

Inovacija iz Raise3D-ove radionice

S ciljem poboljšanja i ubrzanja proizvodnog procesa bez gubitka kvalitete isprintanih komada, Raise3D je tijekom 2022. godine predstavio Hyper FFF™ tehnologije. O čemu je ovdje riječ? Hyper FFF™ tehnologija se temelji na aktivnom algoritmu za poništavanje vibracija tijekom 3D ispisa. Algoritam će izračunati optimizirani uzorak ubrzanja i apsorbirati pretjeranu količinu vibracija kada ispisna glava 3D printera napravi bilo kakvu brzu promjenu smjera.

Raise3D Hyper Speed Upgrade Kit je prvi proizvod Raise3D Hyper FFF tehnologije. 3D printer opremljen Hyper Speed Upgradeom može isporučiti 600-1000 grama filamenta unutar 24 sata, što znači da će svi dijelovi ispod 400 grama biti gotovi unutar 12 sati. Trenutno su dostupne Hyper Speed nadogradnje za Pro2 i Pro3 seriju 3D printera.

Više o Hyper FFF™ tehnologije saznajte u VIDEU u nastavku.

 

 

Zaključak 

Ako ste došli do kraja bloga, odlično! 🙂 Znači da vam je tema bila zanimljiva. Nadamo se da ste ukratko spoznali prednosti korištenja Raise3D printera u različitim proizvodnim pogonima te uvidjeli u kojim industrijama se najčešće koriste. 

Slobodno nam se javite za konzultacije vezane uz kupnju Raise3D printera, izračuna isplativosti ulaganja u 3D printer/e ili za narudžbu besplatnog uzorka isprintanog na Raise3D printerima. Tu smo za vas! 

#3DPrintaj #3dprinthrvatska #3dprintingcroatia

 

 

powered by

Mikrotvornica je tehnološka tvrtka specijalizirana za aditivne tehnologije.

OIB: 11632409972
MBS: 081129419
Trgovački sud u Zagrebu

Žiro račun (PBZ d.d.) IBAN:
HR9323400091110899688

Ponosni član Zagrebačkog inovacijskog centra

Kontakt

Ponedjeljak – Petak
09:00 – 17:00

Avenija Većeslava Holjevca 40
HR-10000 Zagreb, Hrvatska

+385 95 514 2570
info@3dprintaj.com

Prati nas

Načini plaćanja

Jednokratno: MasterCard®, Maestro®, Visa, Diners, bankovni transfer, virman, pouzećem.

Obročno (od 2 do 12 obroka za narudžbe veće od 1000 kn) : 1. Diners 2. Mastercard, Maestro, Visa Mbnet grupacije 3. Maestro, Visa tekućeg računa PBZ d.d. 4. Kreditne i poslovne kartice izdavatelja PBZ card d.o.o.

         

Brzo plaćanje QR kodom pomoću pametne KEKS PAY opcije Erste banke.