3D4Makers PLA

195kn PDV uključen

 
3D4MAKERS PLA filament ima jedinstvene karakteristike zbog toga što zadržava konstantan promjer, od početka do kraja svake role filamenta. Takve karakteristike važne su za odličnu izvedbu prilikom 3D printanja. Povrh toga, PLA filament ne dolazi u kontakt sa vodom tijekom procesa proizvodnje te je direktno pakiran u vakumirana pakiranja. 3D4Makers filamenti dolaze u pakiranjima od 750g.

• PLA filament
• 100% biorazgradiv
• jednostavan za 3D printanje
• odličan omjer cijene i kvalitete

Očisti
SKU: F-PLA-3D4-075 Kategorije: , , Oznake , , , , , , ,

Opis

 

3D4Makers PLA filament (polilaktična kiselina) je biorazgradiva plastika koja proizlazi iz obnovljivih organskih izvora (kukuruznog škroba ili šećerne trske). 3D4Makers PLA filament se može reciklirati te ga je moguće biološki razgraditi u postrojenjima za kompostiranje.

3D4Makers PLA filament ima gustoću od oko 1.25 kg/cm3. Temperatura staklišta mu je oko 50° celzijusa, a topi se na temperaturi između 170°C i 230°C. Temperatura raspadanja mu je oko 250°C.

PLA filament je materijal koji se odlikuje sjajnim završnim slojem i stoga se najčešće koristi za izradu raznih dekorativnih elemenata, umjetnina te u maketarstvu. PLA filamenti kompatibilni su s gotovo svim 3D printerima, ne zahtjevaju grijanu radnu podlogu, te su najprodavaniji od svih filamenata koji se koriste za 3D printanje.

 

Kako 3D printati sa 3D4Makers PLA filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Azurefilm filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate. Niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

170°C – 220°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

50-60C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Napomene:

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj 3D4Makers PLA filament čuvaš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Tips&Tricks

Za korisnike koji 3D printaju 3D4Makers PLA filament na negrijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se 3D printa. Korisnici koji koriste grijanu radnu podlogu imaju podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvoriti će se vrlo tanki sloj koji drži PLA filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš zadnju metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis koje možeš pronaći u našoj trgovini.

Svu dodatnu opremu možeš potražit ovdje.  

 

Zašto odabrati 3D4Makers filament?

 Tvrtka 3D4Makers kvalitetan je nizozemski proizvođač filamenata raznih vrsta rađenih prema najvišim industrijskim standardima. 3D4Makers je tvrtka posvećena stalnom razvoju i inoviranju posebno na području industrijske proizvodnje. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga često koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

 Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje 3D4Makers navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu stalno su testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije.

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

TežinaN/A
Dimenzije215 × 65 × 220 mm
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

170°C – 220°C

Gustoća

1,24 g/cm3

Tolerancija promjera

+/- 0,05mm i +/- 0,07mm

Vlažnost

< 0,05%

Temperatura staklišta

50°C

Okruglost

99%

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “3D4Makers PLA”

Možda će vam se također svidjeti…