colorFabb Economy PETG

373kn PDV uključen

 

Colorfabb Economy PETG filament je tvrdi materijal za 3D ispis. Visoke je čvrstoće i žilavosti što ga čini idealnim za 3D ispis funkcionalnih dijelova. Vrlo malo se skuplja, zbog čega je savršen za veće ravne površine. Ovaj materijal je dostupan u tri klasične boje – Bijela, Crna i Crvena. Pakiranje Economy PETG filamenta iznosi 2200 g materijala što ga čini jednim od najisplativijih na tržištu. Namijenjen je korisnicima koji troše puno materijala za svoje projekte.

Očisti

Opis

Budući da colorFabb razvija i proizvodi svoj vlastiti filament, jako dobro poznaju ponašanje svakog proizvedenog materijala za 3D ispis. U ovoj rubrici ćeš pronaći zanimljive specifikacije, za navedeni colorFabb Economy PETG filament, koji će ti moći pomoći u odabiru filamenta za tvoj projekt.

Kako 3D printati s colorFabb Economy PETG filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb Economy PETG  filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:
235-255C

Preporučena brzina za 3D ispis:
30 – 50 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):
70-80C

Ventilator za hlađenje:
Podesi hlađenje ventilatora na 75% radi estetike 3D printeva, hlađenje omogućuje optimalnu izvedbu na “overhangovima” i sitnim detaljima. Za najbolju mehaničku izvedbu probaj 3D printati s najmanjom potrebnom količinom hlađenja, kako bi slojevi optimalno prijanjali jedan uz drugi.

Radna podloga:
Za grijanu radnu podlogu ima podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvoriti će se vrlo tanki sloj koji drži colorFabb Economy PETG filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš zadnju metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro s colorFabb Economy PETG materijalom je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Ove trake možete pronaći u nekoliko širina i u našoj trgovini. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis koje možeš također pronaći u našoj trgovini.

Tips & tricks:

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. Više informacija o pripremi za 3D ispis možeš pronaći na našem blogu.

TIP! colorFabb Economy PETG materijal ima malenu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko centimetara možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

colorFabb i 3DPrintaj

colorFabb je osnovan kao brand tvrtke Helian Polymers. Helian Polymers ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i radu s polimerima za potrebe industrije. Zbog velikog iskustva i znanja od colorFabba se može očekivati konstantno napredovanje i razvoj novih vrhunskih materijala za 3D printanje kao što je colorFabb Economy PETG.
Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem web shopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na contact@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Specifikacije proizvoda

Težina 3000 g
Dimenzije 330 × 110 × 330 mm
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

235C-255C

Tolerancija promjera

± 0.1 mm

Temperatura staklišta

70C

Gustoća

1,28 g/cm3

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb Economy PETG”

Možda će vam se također svidjeti…