colorFabb glowFill

308kn PDV uključen

 

glowFill je materijal koji je preko dana prekrasne pastelne boje, dok će u mraku vaši 3D printevi početi svijetliti na način da nećete moći povjerovati. Za snažniji i dugotrajniji sjaj 3D printeva, u mraku, 3D printajte svoje modele sa 100% ispune i napunite ih ispod snažnog izvora svjetla, ili ih jednostavno ostavite da budu neko vrijeme na suncu. colorFabb glowFill filament dolazi u pakiranju od 750g.

Očisti

Opis

Mogućnost 3D printanja, u različitim materijalima, na desktop 3D printerima je jako važna velikom broju colorFabb-ovih korisnika. Zbog toga je colorFabb napravio veliki pothvat i otišao u svijet kompozitnih materijala kako bi svojim korisnicima pružio samo najbolje za njihove 3D printere…kao npr. woodFill, bambooFill, bronzeFill, brassFill, XT-CF20 i copperFill.

Među njima je i glowFill. Materijal koji je preko dana prekrasne pastelne boje, dok će u mraku vaši 3D printevi početi svijetliti na način da nećete moći povjerovati.

TIP! Za snažniji i dugotrajniji sjaj 3D printeva, u mraku, 3D printajte svoje modele sa 100% ispune i napunite ih ispod snažnog izvora svjetla, ili ih jednostavno ostavite da budu neko vrijeme na suncu.

Kako 3D printati s colorFabb glowFill filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb glowFill filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:
195-220C*

Preporučena brzina za 3D ispis:
40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):
50-60C

Radna podloga:
colorFabb glowFill se ponaša podjednako dobro na grijanim i ne grijanim radnim površinama. Za korisnike koji 3D printaju na ne grijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se printa. Grublja površina trake će pružiti dovoljno adhezije za dobro prijanjanje prvog sloja skoro bez imalo savijanja materijala s podloge tokom 3D printanja.

Korisnici koji koriste grijanu radnu podlogu imaju podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvoriti će se vrlo tanki sloj koji drži colorFabb glowFill filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš zadnju metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro s colorFabb glowFill materijalom je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Ove trake možete pronaći u nekoliko širina i u našoj trgovini. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis koje možeš također pronaći u našoj trgovini.

Tips & tricks:

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. Više informacija o pripremi za 3D ispis možeš pronaći na našem blogu.

TIP! colorFabb glowFill materijal ima vrlo malu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko centimetara možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

colorFabb i 3DPrintaj

colorFabb je osnovan kao brand tvrtke Helian Polymers. Helian Polymers ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i radu s polimerima za potrebe industrije. Zbog velikog iskustva i znanja od colorFabba se može očekivati konstantno napredovanje i razvoj novih vrhunskih materijala za 3D printanje kao što je colorFabb glowFill.
Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem web shopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na contact@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

 

 

Dodatne informacije

TežinaN/A
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

195-220 C

Gustoća

1.210-1.430 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

55 C

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb glowFill”

Možda će vam se također svidjeti…