colorFabb nGen Flex

308kn PDV uključen

 

colorFabb nGen Flex filament ima optimalan omjer fleksibilnosti. Mogli bismo ga najbolje opisati kao polufleksibilan materijal, još uvijek u mogućnosti da se provuče kroz “Bowden tubu” te printa pri redovnoj brzini 3D printanja kao i s PLA materijalom. colorFabb nGen Flex filament dolazi u pakiranju od 650g.

Očisti

Opis

colorFabb nGen FLEX filament je napravljen u suradnji sa tvrtkom Eastman Chemical Company. Temeljem njihovog prethodnog rada na kopoliesterima, colorFabb nGen FLEX filament je vrlo kompatibilan sa ostalim materijalima koji se nalaze u Amphora grupi materijala. To znači da bez problema možete raditi istovremeno s dva materijala koji imaju različita svojstva (kruti / fleksibilni) uz vrlo dobra svojstva prijanjanja između njih. Za ovu primjenu idealni su 3D printeri s dvostrukim ekstruderima poput BCN3D Sigma R17.

Uz optimalan omjer fleksibilnosti, colorFabb nGen FLEX bismo mogli najbolje opisati kao polufleksibilan materijal, još uvijek u mogućnosti da se provuče kroz “bowden tubu”  te printa pri redovnoj brzini 3D printanja kao i s PLA materijalom.

colorFabb nGen Flex filament

colorFabb nGen FLEX  – proizveden je kao polufleksibilan materijal koji omogućuje većini korisnika da 3D printaju pri regularnoj brzini 3D printanja, smanjujući vrijeme printanja u usporedbi s drugim vrlo fleksibilnim filamentima. Također, 3D printeri s Bowden izvedbom ekstruzije bilo s 1.75mm i 2.85mm, biti će u mogućnosti progurati filament kroz mlaznicu bez poteškoća.

Temperaturna otpornost – colorFabb nGen FLEX je otporan na temperaturne vrijednosti do, otprilike, 125C. To znači da 3D printani objekti mogu biti sterilizirani, pomoću pare, na temperaturi od 121C.

Fleksibilan i tvrd – Prilikom 3D printanja samo s jednim prolazom za vanjski obrub modela i bez ispune, ili kod 3D printanja vrlo malih objekata, dobiva se dojam visoke fleksibilnosti, dok se 3D printanjem s više prolaza za vanjski obrub modela i sa gustom ispunom dobivaju čvršći i tvrđi 3D printani modeli. Materijal je rangiran prema površinskoj tvrdoći oznakom 95A.

 

Kako 3D printati s colorFabb nGen Flex filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb filamente možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate. Niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom. 

Preporučena temperatura za 3D ispis:
240-260C

Preporučena brzina za 3D ispis:
40-70 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge
80 C + posebna podloga za prijanjanje

Radna podloga:
colorFabb nGen Flex filament daje najbolje rezultate na grijanoj radnoj podlozi pri temperaturi od 80C uz korištenje posebnih podloga za bolje prianjanje koje možeš naći u našem shopu. Pritom vodite računa da udaljenost između mlaznice i radne podloge ne bude premala, kako prvi sloj ne bi bio previše stisnut i time ostvario vezu kojom možete oštetiti podlogu.

colorFabb i 3DPrintaj

colorFabb je osnovan kao brand tvrtke Helian Polymers. Helian Polymers ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i radu s polimerima za potrebe industrije. Zbog velikog iskustva i znanja od colorFabba se može očekivati konstantno napredovanje i razvoj novih vrhunskih materijala za 3D printanje.
Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem web shopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na contact@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Dodatne informacije

TežinaN/A
Promjer

2,85, 1,75

Temperatura ispisa

220-240C

Gustoća

1.13 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.1 mm

Temperatura staklišta

130C

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb nGen Flex”