colorFabb XT-CF20

384,38kn PDV uključen

 

colorFabb XT-CF20 je prvi specijalni colorFabb-ov filament, napravljen na bazi Amphora 3D polimera, ojačan sa 20% posebno odabranih karbonskih vlakana. Ovaj filament je savršen izbor za 3D printanje dijelova koji zahtijevaju visoku krutost i izdržljivost. colorFabb XT-CF20 dolazi u pakiranju od 750g.

Očisti

Opis

Mogućnost 3D printanja, u različitim materijalima, na desktop 3D printerima je jako važna velikom broju colorFabb-ovih korisnika. Zbog toga je colorFabb otišao i u svijet kompozitnih materijala kako bi svojim korisnicima pružio samo najbolje filamente za njihove 3D printere…kao npr. woodFill, bambooFill, bronzeFill, brassFill, XT-CF20 i copperFill.

colorFabb XT-CF20 filament

colorFabb XT-CF20 je prvi specijalni colorFabb-ov filament, napravljen na bazi Amphora 3D polimera, ojačan sa 20% posebno odabranih karbonskih vlakana. Ovaj filament je savršen izbor za 3D printanje dijelova koji zahtijevaju visoku krutost i izdržljivost. 

Najvažnije karakteristike colorFabb XT-CF20 materijala:

  • vrlo visoki modul elastičnosti (6.2 GPa), dvostruko više krutosti od PLA/PHA materijala
  • visoka temperatura staklišta Tg = (80C)
  • vrlo visoka čvrstoća nakon omekšavanja
  • vrlo dobra dimenzijska točnost i stabilnost
  • bez mirisa tokom 3D printa (nema stirena)
  • vrlo atraktivna mat crna površina

NAPOMENA: colorFabb XT-CF20 je vrlo abrazivan materijal te ga se ne preporuča koristiti s standardnim mesing mlaznicama. Preporuča se korištenje mlaznica od ojačanog čeilka.

Kako 3D printati s colorFabb XT-CF20 filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb XT-CF20 filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate. Niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom. 

Preporučena temperatura za 3D ispis:
240-260C

Preporučena brzina za 3D ispis:
40-70 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge
60-70 C

Radna podloga:
colorFabb XT-CF20 filament daje najbolje rezultate na grijanoj radnoj podlozi, obično je potrebno podlogu zagrijati između 60C i 70C kako bi postigli pravilno prijanjanje uz staklenu površinu. Preporuča se korištenje dodatnih alata za bolje prijanjanje uz radnu podlogu kako bi minimizirali ‘warping’. Za bolje prijanje ti mogu pomoći i neke od posebnih podloga za 3D printanje koje možeš pronaći u našem shopu.

 

colorFabb i 3DPrintaj

colorFabb je osnovan kao brand tvrtke Helian Polymers. Helian Polymers ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i radu s polimerima za potrebe industrije. Zbog velikog iskustva i znanja od colorFabba se može očekivati konstantno napredovanje i razvoj novih vrhunskih materijala za 3D printanje.
Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem web shopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na contact@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Dodatne informacije

TežinaN/A
Promjer

2,85, 1,75

Temperatura ispisa

240-260C

Gustoća

1.27 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

80C

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb XT-CF20”

Možda će vam se također svidjeti…