Original Prusa i3 MK3S

(1 recenzija korisnika)

7.947kn PDV uključen

OriginalPrusa i3 MK3S je nasljednik već nagrađivanog 3D printera Prusa i3 MK2S. S izmjenama na ekstruderu, mnoštvom senzora i novom magnetnom grijačom podlogom MK52 te zamjenjivom PEI čeličnom radnom podlogom, u Prusi vjeruju da su razvili svoj najbolji 3D printer!

Ovo je potpuno sastavljen i testiran 3D printerSastavlja se kod nas u 3DPrintaj labu, stoga mi garantiramo za ispravnost i kvalitetu.

Na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Opis

Original Prusa i3 MK3S

OriginalPrusa i3 MK3S je nasljednik već nagrađivanog 3D printera Prusa i3 MK3. S izmjenama na ekstruderu, mnoštvom senzora i novom magnetnom grijačom podlogom MK52 te zamjenjivom PEI čeličnom radnom podlogom, u Prusi vjeruju da su razvili svoj najbolji 3D printer!

Ovo je potpuno sastavljen i testiran 3D printerSastavlja se kod nas u 3DPrintaj labu, stoga mi garantiramo za ispravnost i kvalitetu.


Original Prusa i3 MK3 – nagrade

Originalni Prusa i3 MK2S 3D printer pobjednik je 3D Printer Shootout 2017 i 2018 natjecanja, prema prestižnom MAKE magazinu. Također, više je od godinu dana najbolji desktop 3D printer obzirom na 3Dhubs.com Trends. MK2S je osim toga proglašen najboljim 3D printerom u 2018. U “Workhorse” kategoriji na 3DHubs.com Guide je, sa rezultatom od 9.3, sveukupno najbolje ocjenjeni 3D printer.

Original Prusa i3 MK2S je najčešće korišten 3D printer prema 3DHubsu, od siječnja 2016. na dalje, a Originalni Prusa i3 MK2S je najbolje ocijenjen 3D printer od Q3 2016 (Četiri kvartala za redom!). Ako te zanimaju detaljnije statistike, možeš ih provjeriti na www.3dhubs.com/trends

Međutim Original Prusa i3 MK3S  je još bolji. 

Zamjenjiva radna podloga
Nova MK52 grijana radna podloga s magnetima ima zamjenjivu čeličnu radnu podlogu s PEI površinom. Možeš odabrati između dvije vrste površine – glatka PEI površina (zadana opcija, već dostupna) i teksturirana PEI površina obložena praškom (to će biti dostupno kasnije).

Stabilnost okvira
Sa Original Prusa i3 MK3S predstavljena je reorganizirana Y os sastavljena od aluminijskih ekstrudiranih profila. Ona pruža istu krutost kao i neki drugi 3D printeri, pružajući elegantan izgled Prusinog glodanog Dural okvira. Okvir je, također, optimiziran za dodavanje 10 mm visine na Z os. Koja je sada u ukupnom iznosu od 210 mm.

Tiše i brže 3D printanje
Zahvaljujući novim Trinamic 2130 driverima i Noctua ventilatoru, Original Prusa i3 MK3S je izuzetno tih u ‘stealth’ modu. Ali i u normalnom načinu rada ovaj 3D printer je tiši od 99% dostupnih 3D printera. U normalnom načinu rada povećana je i brzina 3D ispisa. Što znači da sada možeš postići brzinu 3D ispisa veću od 200 mm/s!

Puno senzora na Original Prusa i3 MK3S .

“Power alarm”
Jesi li se ikad spotaknuo preko produžnog kabela i izgubio 20-satni 3D print? Original Prusa i3 MK3S  će te spasiti! Ovaj 3D printer se u potpunosti može oporaviti od gubitka električne energije. Za vrijeme rada otkriva prekid napajanja i zatvara toplinsko postolje te grijanje ekstrudera. Nakon vraćanja napajanja, možete nastaviti s 3D printanjem.

Senzor filamenta
Filament senzor otkriva prisutnost žice te njeno kretanje. Original Prusa i3 MK3S može prepoznati da nestaje filamenta te će pritom pauzirati 3D ispis i zamoliti korisnika da umetne novi filament. Također, može otkriti zaglavljeni filament i ponuditi korisniku čišćenje mlaznice.

Mogućnost oporavljanja putanje 3D printanja uslijed pogreške
Nova EINSY RAMBo matična ploča s Trinamic driverima ne samo da čini MK3S tišim, već također može otkriti preskakanje koraka i pomicanje sloja. Ovo je veliki korak naprijed za pouzdanost 3D printera te konformnost korisnika. Možeš se oprostiti od ružnih 3D printeva.

Puno novih mehaničkih elemenata na Original Prusa i3 MK3S .

Bondtech ekstruder
Ekstruder je sada nadograđen sa Bondtech pogonskom opremom. Bondtech gura filament s obje strane, povećava snagu guranja i čini 3D printer pouzdanim, posebno za fleksibilne filamente. Isto tako, ventilator za hlađenje 3D ispisa sada hladi 3D print s dvije strane, povećavajući sveukupnu izvedbu.

P.I.N.D.A. 2 Sonda
Original Prusa i3 MK3S ima dva nova termistora. Prvi mjeri temperaturu okoline na elektronici, sprječavajući MINTEMP greške u sobama u kojima je 15° C ili manje. Drugi je ugrađen u novu PINDA 2 sondu kako bi nadoknadio temperaturni pomak. Na taj način možeš biti siguran da će prvi sloj uvijek biti na mjestu!

E3D V6 Mlaznica
E3D V6 vodeći je hotend na tržištu metalnih hotenda te je dobro poznat po odličnim performansama pri visokoj temperaturi. Original Prusa i3 MK3 koristi prilagođeni “heatbreak” koji su razvili zajedno s tvrtkom E3D. Dokazao je svoju pouzdanost u Prusinoj ‘multimaterial’ nadogradnji i nastavlja pružati izvrsne performanse u iznenađujuće malom formatu.

Nove značajke Original Prusa i3 MK3S 

Nove značajke Original Prusa i3 MK3S

 • odvojiva magnetska čelična ploča sa PEI površinom
 • nova EINSY RAMBo matična ploča
 • tihi Trinamic driveri sa rezolucijom od 256 mikrokoraka
 • brži 3D printing: 200+ mm/s
 • bez senzora za X i Y osi
 • otkrivanje i oporavak pomaknutih slojeva
 • poboljšana čvrstoća okvira s aluminijskim izbočinama
 • otkrivanje i oporavak nakon gubitka struje
 • bolje hlađenje s obje strane objekta
 • izborni WIFI s Octoprint sučeljem je uključen
 • Bondtechov pogon ekstrudera – filament je pogonjen s obje strane
 • Senzor protoka i prisutnosti filamenta uz detekciju kretanja
 • automatsko punjenje filamenta kada se umetne u ekstruder
 • otkrivanje zaglavljenog ekstrudera s pauziranim ispisom
 • ventilator za hlađenje ekstrudera i ventilator za hlađenje ispisa detektiraju RPM. Kada je ventilator ekstrudera blokiran, 3D printer će se zaustaviti kako bi spriječio oštećenje ekstrudera. Isto vrijedi i za ventilator za ispis.
 • ekstra tihi Noctua ventilator
 • nova sonda P.I.N.D.A. 2 s uključenim termistorom – brže kalibriranje temperature
 • senzor sobne temperature

Original Prusa i3 MK3S i 3DPrintaj

Kako bi se uvjerili u ispravnost proizvoda koje nudimo, u 3DPrintaj labu se brinemo da se svi proizvodi provjere. Što znači da svaki Original Prusa i3 MK3S koji je kod nas kupljen je kod nas SASTAVLJEN i prolazi provjeru te testiranje ispravnosti. 3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti svoj 3D printer koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na contact@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Dodatne informacije

Tehnologija 3D ispisa

tehnologija taložnog očvršćivanja (FFF/FDM)

Ekstruder

Jedan (1) "direct drive" ekstruder

Radni volumen

250x210x210 mm

Rezolucija 3D ispisa

0,05 – 0,30mm (standardna mlaznica 0,4mm)

Preciznost položaja

0,0125mm

LCD zaslon

DA – LCD kontroler

Radna temperatura mlaznice

Maksimum 290°C

Temperatura podloge

Maksimum 100°C

Podržani materijali

PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glase, filamenti pojačani karbonskim vlaknima, Polikarbonati itd.

Promjer filamenta

1.75 mm (± 0,05 mm)

Priključci

USB i SD kartica

Zamjenjiva podloga

DA – čelična savitljiva glatka podloga sa PEI folijom ili reljefna sa špricanim PEI prahom

Uključeni software

Slic3r PE / Prusa Control

Format datoteke

STL, OBJ, AMF

Promjer mlaznice

0,4mm (Standard) / dodatno se mogu kupiti i drugi promjeri

Podržani operativni sistem

Windows, Mac, Linux

Težina

6.5 kg

Vanjske dimenzije

420x420x380 mm

1 recenzija za Original Prusa i3 MK3S

 1. Gordana Dokozić-Vrban

  Odličan printer! Vrlo jednostavan za rukovanje, kvaliteta isprintane površine super! Odličan omjer cijene i kvalitete.

Napiši recenziju

Možda će vam se također svidjeti…