colorFabb PLA – PHA

290kn PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

 

colorFabb je razvio vlastitu jedinstvenu mješavinu PLA-PHA, što rezultira čvršćim i manje lomljivim PLA filamentom. PHA (polyhydroxyalkanoate) je poput PLA bio-poliester, tako da je jedinstvena PLA-PHA mješavina još uvijek 100% biorazgradiva. Ovaj materijal je dostupan u širem spektru boja, kojeg možete vidjeti u izborniku. colorFabb PLA-PHA filament dolazi u pakiranju od 750g.

• PLA – PHA filament
• 100% biorazgradiv
• baršunastiji izgled 3D printeva, širok spektar boja
• veća čvrstoća uz manju vjerojatnost “warpanja”
• pakiranje od 750 grama

*pakiranje od 2200g dostupno na upit

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 350 kn

Obriši
SKU: F-PLAP-COL-075 Kategorije: , , Oznake , , , , ,

Opis

 

colorFabb konstantno inovira i razvija nove vrhunske materijale za 3D printanje upravo poput colorFabb PLA – PHA filamenata. Finiji tj. baršunastiji izgled 3D printeva rađenih u ovom materijalu rezultat je manjeg odbljeska svjetlosti. Također, mješavina PLA-PHA rezultira većom čvrstoćom 3D printeva te smanjuje vjerojatnost “warpanja” prilikom proizvodnje.

 

Funkcionalnost

colorFabb PLA – PHA materijal idealan je za izradu vizualno atraktivnih 3D printeva za unutarnju namjenu, dizajnerskih komada, umjetničkih 3D printeva ili za primjenu u arhitekturi i maketarstvu. Njegova kvaliteta i jednostavnost korištenja čine ga vrlo popularnim u svijetu proizvodnje.

*Napomena: Transparentni filament u grupi PLA/PHA materijala je izrađen od čistog PLA bez dodavanja PHA.

 

Kako 3D printati s colorFabb PLA – PHA filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:
195-220°C

Preporučena brzina za 3D ispis:
40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):
50-60°C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Tips&Tricks

colorFabb PLA – PHA filament se ponaša podjednako dobro na grijanim i negrijanim radnim površinama.

Za korisnike koji 3D printaju na negrijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se printa.Korisnici koji koriste grijanu radnu podlogu imaju podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvoriti će se vrlo tanki sloj koji drži colorFabb PLA – PHA  filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš zadnju metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro s colorFabb PLA – PHA materijalom je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis koje možeš pronaći u našoj trgovini.

Svu dodatnu opremu možeš potražit ovdje. 

 

Napomene

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. Više informacija o pripremi za 3D ispis možeš pronaći na našem blogu.

TIP! colorFabb PLA – PHA materijal ima vrlo malu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko slojeva možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

TIP! Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj colorFabb filament čuvaš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije.

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava.

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina 750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

195-220 C

Gustoća

1.210-1.430 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

55 C

TDS (Technical Data Sheet)

https://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2020/02/TD_BIO-FLEX_V_135001_en.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

https://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2020/02/MSDS_BIO-FLEX_V_135001_en.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb PLA – PHA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.