3D4Makers Facilan C8

(2 recenzije korisnika)

Original price was: 40€.Current price is: 34€. PDV uključen
Akcija vrijedi za webshop kupnju
Cijena za jednokratno plaćanje

3D4Makers Facilan C8 filament je novi biorazgradivi materijal, dizajniran da bude optimalan materijal za 3D printanje u industrijskoj proizvodnji. No, mi ga često koristimo za širok spektar namjena radi njegove vrlo lake printivosti, visoke čvrstoće i žilavosti, lake obradivosti i finoće detalja koju možeš postići. Facilan C8 jedan je od naših apsolutnih favorita među filamentima! Svi 3D4Makers filamenti dolaze u pakiranjima od 750g.

 • vrlo široka namjena
 • visoka čvrstoća i žilavost
 • laka obradivost
 • izrazita finoća detalja
 • jednostavno se 3D printa
 • u Natural i Black boji

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-FAC8-3D4-075 Kategorije: , , , Oznake: , ,

Opis

 

3D4Makers Facilan C8 filament je novi biorazgradivi materijal, dizajniran da bude optimalan materijal za 3D printanje u industrijskoj proizvodnji. Facilan C8 filament je prvi proizvod unutar Facilan™ obitelji. Osnova mu je PLA sa dodanim posebnim aditivima što ga čini izrazito jednostavnim za 3D printanje, a vrlo žilavim i izdržljivim.

Prvi od “pete generacije” materijala za 3D printanje. Facilan C8 ima odlična mehanička svojstva i proizvodi se unutar uskog polja tolerancije. To ga u navedenoj kombinaciji čini odlično prilagođenim za visoku proizvodnu ponovljivost prilikom aditivne proizvodnje.

3D4Makers Facilan C8 filament ima jedinstvene karakteristike zbog toga što zadržava konstantan promjer te okruglost, od početka do kraja svake role filamenta. Takve karakteristike su važne za odličnu izvedbu prilikom 3D printanja. 

 

Karakteristike

Facilan™ C8:

 • ima veću udarnu čvrstoću nego ABS
 • ima veću elastičnost nego ABS
 • tvrđi/žilaviji je nego PLA
 • biorazgradiv je
 • posjeduje “luksuznu” mekoću na dodir
 • ima najbolja svojstva prijanjanja od svih FDM materijala
 • ima najbolju kvalitetu površine od bilo kojeg FDM materijala
 • 3D printevi će biti glatki s matiranom površinom
 • prilikom 3D printanja s Facilan™ C8, na većini 3D printera, ne bi trebalo biti vidljivih slojeva na 3D printevima

 

 

Funkcionalnost

Radi svoje jednostavnosti 3D ispisa, lakoće postizanja detalja, vrlo lake obradivosti te iznimne žilavosti i čvrstoće ovo je jedan od nama najdražih materijala za 3D ispis.

Koristili smo ga u cijelom nizu projekata od izrade kalupa, preko umjetničkih 3D printeva, arhitektonskih maketa, inženjerskih projekata, mehaničkih dijelova pa sve do kompletnog razvoja većih proizvoda u koje je smještena elektronika. Facilan C8 može se jednostavno obrađivati i farbati što ga čini idealnim za navedenu namjenu.

 

Kako 3D printati s Facilan C8 filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za 3D4Makers Facilan C8 filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

180 – 210 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

25 – 50 °C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje.

Napomena

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo ti da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj Facilan C8 filament držiš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Zašto odabrati 3D4Makers filament?

Tvrtka 3D4Makers je nizozemski proizvođač vrhunskih filamenata raznih vrsta rađenih prema najvišim industrijskim standardima. Tvrtka je posvećena stalnom razvoju i inoviranju posebno na području industrijske proizvodnje. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga često koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje 3D4Makers navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu stalno su testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

180°C – 210°C

Gustoća

1,40 g/cm3

Tolerancija promjera

+/- 0,05mm

Vlažnost

< 0,05%

Okruglost

99%

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/TDS_Facilan_C8.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/MSDS_Facilan_C8.pdf

2 recenzije za 3D4Makers Facilan C8

 1. Marko Himelreich

  3D4Makers Facilan C8 filament koristio sam za ukrasne modele Mjeseca, lord of the rings makete i drugo. Estetski jako lijepo ispada, ima konzistentna svojstva kroz cijeli materijal plus dobro prianjanje slojeva. Postavke 3D ispisa koje sam koristio su 200 C temperatura mlaznice, podloga 50 C te širine 0.4 promjera obična messing mlaznica. Ovaj filament se 3D printa vrlo lagano, poput PLA filamenata, kao što su Želimir i Denis već ranije spomenuli.

 2. Želimir Veinović (RGN fakultet)

  Od inženjerskih materijala koje sam probao izdvojio bih 3D4Makers Facilan C8 koji je posebno dobar filament za prototipiranje. Jako je zahvalan za obradu iako cjenovno znatno skuplji od PLA ili PETG filamenata. S njim sam 3D printao modele nuklearnog reaktora te razne modele nuklearnih elektrana.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)