Novo!

3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938

153,30 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938 je posebna vrsta polimera visokih performansi za industrijske primjene. Prepoznatljiv je po temperaturnoj i kemijskoj izdržljivosti. Čvrstoća materijala odgovara svojstvima dobivenim injekcijskim prešanjem i namijenjen je za izradu krajnjih dijelova u serijskoj proizvodnji. Dolazi u pakiranju od 750 grama.

  • filament za industrijske potrebe
  • čvrst, krut i lagan materijal
  • visoka dimenzijska stabilnost
  • vatrootporan materijal
  • idealan za izradu gotovih proizvoda u raznim industrijama

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-LPPSCF-3D4 Kategorije: , ,

Opis

 

3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938 je materijal izrađen od polifenilen sulfida (PPS) sa 15% udjela karbonskih vlakana. Namijenjen FMD/FFF tehnologiji 3D ispisa, odlikuje ga poboljšana printabilnost i odlična adhezija između slojeva. Materijal ne zahtijeva grijanu radnu komoru. Materijal koji se ne otapa ispod 200°C ni u jednom otapalu. 

Ova posebna vrsta polimera visokih performansi napravljena je za industriju 3D ispisa kako bi zadovoljila zahtjeve čvrstoće kao kod injekcijskog prešanja i kreiran je s fokusom na serijsku proizvodnju krajnjih dijelova.

Nastao je u suradnji nizozemskog proizvođača filamenata 3D4Makers-a i LEHVOSS groupe sa ciljem stvaranja materijala široke primjene unutar zrakoplovne, medicinske, naftne, automobilske i elektro industrije.

 

Kako 3D printati s 3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938 filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za 3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938 filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

310 – 340 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

20 – 50 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

80 – 100 °C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature vrlo su dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje.

 

Napomena

TIP! Preporučujemo korištenje Magigoo HT adheziva na staklenoj ili PEI radnoj podlozi.

TIP! Prije korištenja preporuča se sušenje filamenta na temperaturi 120°C od 4 do 6 sati.

TIP! Za 3D printanje s materijalom koji sadrži karbonska vlakna, potrebno je koristiti čeličnu mlaznicu (promjer >0.5mm). 

TIP! Prilikom 3D printanja, potrebno je osigurati adekvatnu ventilaciju i izbjegavati stvaranje i nakupljanje prašine!

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo ti da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj filament držiš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Zašto odabrati 3D4Makers filament?

Tvrtka 3D4Makers je nizozemski proizvođač vrhunskog filamenata raznih vrsta rađenih prema najvišim industrijskim standardima. Tvrtka je posvećena stalnom razvoju i inoviranju posebno na području industrijske proizvodnje. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga često koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje 3D4Makers navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu stalno su testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

310 – 340 °C

Gustoća

1,51 g/cm³

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/10/TDS_pps-cf-9938-bk-filament_en_iso.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/10/MSDS_pps-cf-9938-bk-filament.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “3D4Makers Luvocom 3F PPS CF 9938”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…