3D4Makers PETG

28 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

3D4Makers PETG idealan je za 3D printanje funkcionalnih predmeta za unutarnju i vanjsku namjenu koji zahtijevaju visoku čvrstoću i izdržljivost. Ima izvrsnu temperaturnu stabilnost te je otporan na UV zračenje. Jednostavno ga je 3D printati, ima mnoštvo boja, a dolazi u pakiranju od 750 grama.

 

 • PETG filament
 • temperaturno stabilan do 80°C
 • iznimno izdržljiv
 • otporan na UV zračenje
 • odličan omjer cijene i kvalitete

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-PETG-3D4-075 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

 

3D4MAKERS PETG filament (Polietilen Tereftalat Glikol – modificirani) je uobičajena termoplastika iz razreda poliestera koja je korištena u odjevnim vlaknima te plastičnim bocama za pohranu hrane i tekućine. PETG je zapravo modificirani PET, odnosno bistra amorfična termoplastika sa nižom točkom tališta od PET-a. Materijal izvrsno prijanjanja između slojeva. 3D4Makers filamenti dolaze u pakiranjima od 750g.

3D4MAKERS PETG filament ima vrlo poželjne karakteristike zbog toga što zadržava konstantan promjer te okruglost, od početka do kraja svake kupljene role filamenta. Takve karakteristike su važne za odličnu izvedbu prilikom 3D printanja!

PETG je ekološki prihvatljiv materijal kojeg možeš lako reciklirati nakon uporabe. Upravo zbog svoje izvrsne kemijske stabilnosti, ovaj materijal ispunjava sve zahtjeve EU regulative o umjetnim tvarima u dodiru s prehrambenim proizvodima i lijekovima. Dakle, možeš ga uvijek koristiti za 3D ispis predmeta koji dolaze u dodir s hranom.

 

Funkcionalnost

Preporučujemo ti 3D4Makers PETG filament u svrhu 3D printanja raznih funkcionalnih predmeta za unutrašnju, a pogotovo za vanjsku upotrebu! Idealan je za 3D ispis svih objekata koji zahtijevaju izdržljivost, funkcionalnost i estetiku. Jako koristan za vanjsku primjenu zbog svojstva UV stabilnosti.

Koristi se za 3D print mehaničkih proizvoda najčešće u izradi elektroničkih kućišta i robotici. Budući da posjeduje minimalan stupanj skupljanja i savijanja, idealan je za 3D printanje proizvoda većih dimenzija. PETG je materijal koji se odlikuje sjajnom završnom površinom i stoga se koristi i za 3D printanje dekorativnih elemenata. 

 

Kako 3D printati s 3D4Makers PETG filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za 3D4Makers PETG filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate. Niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

210 – 235°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

30-80 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

50 – 80°C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Napomena

Kako bi postigli optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo vam da svoj 3D printer držite u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj 3D4Makers PETG  filament držiš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Tips & tricks

Sloj od PETG materijala se dovoljno lako zalijepi za radnu plohu tako da se može 3D printati na akrilnoj ili staklenoj podlozi ili poliamidnoj vrpci. Moguće je koristiti i specijalne podloge za 3D ispis poput PEI podloge i sličnih. Ponekad je potrebno koristiti ljepilo u sticku. Prednost PETG materijala je u tome što vam nije potreban 3D printer zatvorenog kućišta. Brzina 3D printanja se može usporediti s brzinom 3D printanja koja se koristi i za PLA filamente. PETG materijal ima izvrsna svojstva koja osiguravaju da slojevi savršeno prijanjaju tijekom 3D printanja, te su stoga proizvodi strukturno čvrsti i otporni na mehaničke utjecaje.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Zašto odabrati 3D4Makers filament?

Tvrtka 3D4Makers je nizozemski proizvođač vrhunskog filamenata raznih vrsta rađenih prema najvišim industrijskim standardima. Tvrtka je posvećena stalnom razvoju i inoviranju posebno na području industrijske proizvodnje. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga često koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje 3D4Makers navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

210°C – 235°C

Gustoća

1,29 g/cm3

Tolerancija promjera

+/- 0,05mm i +/- 0,06mm

Vlažnost

< 0,05%

Okruglost

99%

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_3D4Makers_PETG.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_3D4Makers_PETG.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “3D4Makers PETG”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Filament za 3d printer PLA semi matte black proizvođača colorFabb od 0.75 kg

  colorFabb XT

  42,74 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje
 • 3D4Makers Facilan C8

  3D4Makers Facilan C8

  40 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje