colorFabb bronzeFill

58 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

ColorFabb Bronzefill filament sadrži brončane čestice koje će ti omogućiti ispis 3D printeva nalik brončanima kod kuće. Uz malo brušenja i poliranja brončane čestice unutar filamenta će zablistati i pružiti tvom 3D printu efekt koji sa niti jednim drugim filamentom nećeš ostvariti. Težina materijala je otprilike 3 puta veća nego kod uobičajenih PLA/PHA materijala. Dolazi u pakiranju od 750 grama.

 • brončane čestice pružaju blistavi efekt 
 • težina materijala veća od uobičajene 
 • lako se 3D printa i obrađuje
 • idealan za arhitektonske i umjetničke namjene

NAPOMENA! Filamenti s česticama metala su abrazivni za standardnu mesing mlaznicu te se preporuča korištenje mlaznice od ojačanog čelika.

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-BRO-COL-075 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

 

colorFabb Bronzefill filament vrlo je pouzdan i jednostavan za korištenje kao i svaki tip PLA (Polylactic acid) materijala za 3D printanje. Promjer samog filamenta izmjeren je laserskim mjernim sustavom koji garantira visoku preciznost i konzistenciju. Zbog toga možeš biti siguran da će tvoj 3D printer istiskivati uvijek optimalnu količinu materijala iz mlaznice za vrijeme 3D ispisa. Svaki ColorFabb bronzefill filament nakon proizvodnje je hermetički zatvoren dvostukom zaštitnom folijom te je spreman za korištenje čim ga izvadiš iz kutije. 3D printa se u normalnom rasponu temperatura i postavki koje vrijede za sve PLA filamente. S ovim “special” filamentom, koji u sebi sadrži čestice bronce, možeš postići rezultate koje ne možeš niti s jednim običnim filamentom. 

 

Funkcionalnost

Njegova glavna prednost je što sadrži brončane čestice koje pružaju blistavi efekt te je idealan za sve maketarske, arhitektonske te razne umjetničke namjene. 3D printane makete izrađene u ovom materijalu nakon poliranja izgledaju besprijekorno. Materijal se može vrlo jednostavno obrađivati na razne načine.

 

Kako 3D printati s colorFabb Bronzefill filamentom?

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb Bronzefill filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

195-220C*

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

50-60C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Tips & tricks

colorFabb Bronzefill filament se ponaša podjednako dobro na grijanim i ne grijanim radnim površinama. Ako ga ideš 3D printati na ne grijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se 3D printa. Grublja površina trake će pružiti dovoljno adhezije za dobro prijanjanje prvog sloja bez savijanja materijala s podloge tokom 3D printanja.

Prilikom 3D printanja na grijanoj radnoj podlozi ima nekoliko opcija. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni 3D ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvojeg 3D printa za podlogu, no čak i bez ljepila možeš postići odlične rezultate.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvorit će se vrlo tanki sloj koji drži colorFabb Bronzefill filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš ovu metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro s colorFabb Bronzefill materijalom je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje. 

Napomene: 

TIP! Ovisno o početnim postavkama tvoga printera, prilikom korištenja colorFabb Bronzefill filamenta potrebno je povećati protok u odnosu na uobičajene PLA postavke, budući da brončano punjenje ne ‘bubri’ za razliku od ostalih PLA materijala.

TIP! 3D printani predmet naknadno pobrusi i ispoliraj mekim brusnim papirom da nestanu sve linije koje su vidljive nakon printanja i da postigneš besprijekoran sjaj.

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. 

TIP! ColorFabb bronzefill materijal ima vrlo malu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko centimetara možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

195-220 C

Gustoća

3.90 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

55 C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_ColorFabb_BronzeFill.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_colorFabb_BronzeFill.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb bronzeFill”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • 3D4Makers Facilan C8

  3D4Makers Facilan C8

  40 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje