colorFabb Economy PETG

(1 recenzija korisnika)

57 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb economy PETG filament je visoke čvrstoće i žilavosti što ga čini idealnim za 3D ispis funkcionalnih dijelova. Vrlo malo se skuplja, zbog čega je savršen za veće ravne površine. Ovaj materijal dostupan je u tri klasične boje – Bijela, Crna i Crvena. Pakiranje Economy PETG filamenta iznosi 2200 g materijala što ga čini jednim od najisplativijih na tržištu. Namijenjen je korisnicima koji troše puno materijala za svoje projekte.

 

 • PETG filament 2200 grama
 • temperaturno stabilan do 80 °C
 • iznimno izdržljiv
 • otporan na UV zračenje
 • odličan omjer cijene i kvalitete

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-PETG-COL-22 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

 

colorFabb economy PETG filament (Polietilen Tereftalat Glikol – modificirani) je uobičajena termoplastika iz razreda poliestera koja je korištena u odjevnim vlaknima te plastičnim bocama za pohranu hrane i tekućine. PETG materijal izvrsno prianja između slojeva, radi čega je vrlo popularan za 3D printanje kućišta, dijelova robota i ostalih funkcionalnih predmeta. 

Ovaj materijal dolazi u roli od 2200 grama radi čega je potrebno imati poseban stalak ili jednostavno improvizirati stalak koji podnosi navedenu kilažu.

Kako bi mogao lakše baratati ovim filamentom, pripremili smo ti DIY držač na koji možeš staviti rolu od 2200 grama i nesmetano 3D printati.

PETG je ekološki prihvatljiv materijal kojeg možeš lako reciklirati nakon uporabe. Upravo zbog svoje izvrsne kemijske stabilnosti, ovaj materijal ispunjava sve zahtjeve EU regulative o umjetnim tvarima u dodiru s prehrambenim proizvodima i lijekovima. Dakle, možeš ga uvijek koristiti za 3D ispis predmeta koji dolaze u dodir s hranom.

Funkcionalnost 

Preporučujemo ti colorFabb economy PETG filament u svrhu 3D printanja raznih funkcionalnih predmeta za unutrašnju, a pogotovo za vanjsku upotrebu! Idealan je za 3D ispis svih objekata koji zahtijevaju izdržljivost, funkcionalnost i estetiku. Namijenjen je korisnicima koji troše puno materijala za svoje projekte.

Koristi se za 3D print mehaničkih proizvoda najčešće u izradi elektroničkih kućišta i robotici. Budući da posjeduje minimalan stupanj skupljanja i savijanja, idealan je za 3D printanje proizvoda ili serija proizvoda većih dimenzija. PETG je materijal koji se odlikuje sjajnom završnom površinom i stoga se često koristi i za 3D printanje dekorativnih elemenata. 

 

Kako 3D printati s colorFabb Economy PETG filamentom?

 

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb Economy PETG  filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

235-255°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

30 – 50 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

70-80°C

Ventilator za hlađenje:

Podesi hlađenje ventilatora na 75% radi veće estetike 3D printeva, hlađenje omogućuje optimalnu izvedbu na “overhangovima” i sitnim detaljima. Za najbolju mehaničku izvedbu probaj 3D printati s najmanjom potrebnom količinom hlađenja, kako bi slojevi optimalno prijanjali jedan uz drugi.

Radna podloga:

Za grijanu radnu podlogu ima podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Napomena

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj colorFabb Economy PETG filament čuvaš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Tips & tricks

Sloj od PETG materijala se dovoljno lako zalijepi za radnu plohu tako da se može 3D printati na akrilnoj ili staklenoj podlozi ili poliamidnoj vrpci. Moguće je koristiti i specijalne podloge za 3D ispis poput PEI podloge i sličnih. Ponekad je potrebno koristiti ljepilo u sticku. Prednost PETG materijala je u tome što vam nije potreban 3D printer zatvorenog kućišta. Brzina 3D printanja se može usporediti s brzinom 3D printanja koja se koristi i za PLA filamente. PETG materijal ima izvrsna svojstva koja osiguravaju da slojevi savršeno prijanjaju tijekom 3D printanja, te su stoga proizvodi strukturno čvrsti i otporni na mehaničke utjecaje.

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina2200 g
Dimenzije330 × 110 × 330 mm
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

235C-255C

Tolerancija promjera

± 0.1 mm

Temperatura staklišta

70C

Gustoća

1,28 g/cm3

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_ColorFabb_PETG_Economy.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_colorFabb-PETG-Economy.pdf

1 recenzija za colorFabb Economy PETG

 1. milzjalic

  Svakako preporučam ovaj PET-G. Ugodno sam iznenađen kvalitetom printeva, izostankom stringanja, nema lijepljenja otopljene plastike po mlaznicama i nasumičnog otpadanja poluspaljenog PETa negdje nasred printa. Radi iz prve s Generic PETG postavkama u CURA-i (240 °C mlaznica; 80°C bed). Brzina printanja 60mm/sec.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Filament za 3d printer PLA proizvođača 3d4makers od 0.75 kg

  3D4Makers PETG

  28 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje