colorFabb glowFill

39 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb glowfill je materijal prekrasne pastelne boje, a u mraku 3D printevi poprimaju zanimljivu zelenu nijansu. Kako bi postigao snažniji i dugotrajniji sjaj 3D printeva, u mraku, 3D printaj svoje modele sa maksimalnim postotkom ispune i napuni ih ispod snažnog svjetla. colorFabb glowFill filament dolazi u pakiranju od 750g.

  • specijalni filament (PLA baza + fosfor)
  • svijetli u mraku
  • izvrsna dekorativna namjena
  • potrebna mlaznica od ojačanog čelika

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-GLO-COL-075 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

 

colorFabb glowfill je materijal koji je u svojoj osnovi PLA sa dodanim fosforescentnim česticama koje svijetle u mraku. To omogućava tvojim 3D printevima da, kad ugasiš svjetlo, poprime nevjerojatan zeleni sjaj. On pripada u skupinu posebnih kompozitnih materijala koje je u svom laboratoriju razvio colorFabb, tvrtka s čijim materijalima često 3D printamo naše projekte.

TIP! Za snažniji i dugotrajniji sjaj 3D printeva, u mraku, 3D printaj svoje modele sa 100% ispune i napuni ih ispod snažnog izvora svjetla, ili ih jednostavno ostavi da budu neko vrijeme na suncu.

Funkcionalnost

Ovaj materijal zahvalan je za 3D printanje raznih dekorativnih, vizualno atraktivnih komada, figurica, nakita i slično. Može se vrlo lijepo kombinirati s drugim materijalima.Jedinstven je po mogućnosti da absorbira svjetlost te sjaji zelenim sjajem u mraku radi čega je vrlo popularan među mejkerima koji žele postići “wow efekt” i iznenaditi svojim 3D printevima

Kako 3D printati s colorFabb glowFill filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb glowfill filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

195-220°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

50-60°C

Radna podloga:

colorFabb glowFill se ponaša podjednako dobro na grijanim i ne grijanim radnim površinama. Za korisnike koji 3D printaju na ne grijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se printa. Grublja površina trake će pružiti dovoljno adhezije za dobro prijanjanje prvog sloja skoro bez imalo savijanja materijala s podloge tokom 3D printanja.

NAPOMENA glowfill filament je abrazivan za standardnu mesing mlaznicu te se preporuča korištenje mlaznice od ojačanog čelika!

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Tips & tricks

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. Više informacija o pripremi za 3D ispis možeš pronaći na našem blogu.

TIP! colorFabb glowFill materijal ima vrlo malu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko slojeva možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

 

Napomena

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo ti da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj colorFabb filament držiš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

195-220 C

Gustoća

1.210-1.430 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

55 C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/05/TDS_ColorFabb_glowFill.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/05/MSDS_colorFabb-GlowFill.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb glowFill”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…