Novo

colorFabb LW-PLA

35 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb LW-PLA filament  koristi tehnologiju aktivnog ‘pjenjenja’ za postizanje laganih PLA dijelova male gustoće. Kao i na ostalim PLA printevima slojevi printa izgledaju besprijekorno, jer oko 230 ° C ovaj će se materijal početi ‘pjeniti’, povećavajući svoj volumen za gotovo 3 puta. Ova vrsta filamenta pružit će ti nevjerojatan krajnji rezultat. 

 

  • Mogućnost aktivnog ‘pjenjenja’
  • Lagani dijelovi male gustoće 
  • 3 puta veći krajnji volumen od početnog 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-PLALW-COL-075 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

colorFabb LW-PLA filament vrlo je pouzdan i jednostavan za korištenje kao i svaki tip PLA (Polylactic acid) materijala za 3D printanje. Njegovim korištenjem možeš smanjiti protok materijala za 60% kako bi postigao lagane dijelove smanjene gustoće. Također, svojstvo proširenja volumena colorFabb LW-PLA filamenta omogućuje ti korištenje velikih visina slojeva a samim tim pruža ti učinkovito smanjenje vremena samog ispisa.

Promjer samog filamenta izmjeren je laserskim mjernim sustavom koji garantira izvrsnu točnost promjera unutar tolerancijskih okvira. Zbog toga možeš biti siguran da će tvoj printer istiskivati točnu količinu materijala. Svaki colorFabb LW-PLA nakon proizvodnje je hermetički zatvoren dvostukom zaštitnom folijom te je spreman za korištenje čim ga izvadiš iz kutije. 3D printa se u normalnom rasponu temperatura i postavki koje vrijede za sve PLA filamente, dok na oko 230 ° C ovaj će se materijal početi ‘pjeniti’.

 

Kako 3D printati s colorFabb LW-PLA filamentom?

 

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

195-260C*

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

50-60C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Tips & tricks

 

colorFabb LW-PLA filament  se ponaša podjednako dobro na grijanim i negrijanim radnim površinama. 

Za korisnike koji 3D printaju na negrijanoj radnoj podlozi preporučamo korištenje samoljepljive trake kao površinu na kojoj se printa.Korisnici koji koriste grijanu radnu podlogu imaju podosta opcija u zadnje vrijeme. Najčešće su to staklene i aluminijske podloge za 3D ispis. Za direktni ispis na staklo ili aluminijsku ploču preporuča se korištenje PVA ljepila u ‘sticku’. Vrlo tanki sloj će biti dovoljan za držanje tvog 3D printa za podlogu.

Druga metoda je razvodnjavanje ljepila za drvo (drvofix) u stanje gustoće slično mlijeku. Primjenom par kapi i razmazivanjem neposredno prije nego počneš zagrijavati podlogu stvoriti će se vrlo tanki sloj koji drži colorFabb LW-PLA filament vrlo čvrsto uz podlogu. Ukoliko koristiš zadnju metodu pripazi da otopina ne dođe u dodir s elektronikom.

Još jedna metoda koja funkcionira vrlo dobro s colorFabb LW-PLA materijalom je poliamidna traka odnosno ‘kapton’ traka. Kad je ispravno postavljena ova traka može trajati mjesecima. Osim navedenih metoda možeš koristiti i specijalizirane podloge za 3D ispis koje možeš pronaći u našoj trgovini.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Napomena:

 

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. 

TIP! colorFabb LW-PLA materijal ima vrlo malu tendenciju za odljepljivanjem od podloge tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko slojeva možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

Zašto odabrati colorFabb filament?

 

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

 

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

195-260 C

Gustoća

1.210-1.430 g/cm3 (gustoća normalni uvjeti)
0.403 – 0,476 g/cm3 (gustoća ekspandirani uvjeti)

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

55 C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_ColorFabb_LW-PLA.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_colorFabb_LW-PLA_HR.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb LW-PLA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…