colorFabb nGen

39 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Sa colorFabb nGen filamentom možeš 3D printati predmete vrlo širokog spektra primjene. nGen ima izvrsnu sposobnost ’overhanga’ što doprinosti estetici predmeta te ga je moguće 3D printati pri širokom temperaturnom rasponu. S ovim filamentom idealno je 3D printati sve predmete za koje je važna visoka estetika i superiorna čvrstoća. colorFabb nGen filament dolazi u pakiranju od 750 grama.

 

  • nGen filament 
  • atraktivnost i superiorna čvrstoća predmeta
  • odlična sposobnost ‘overhanga’
  • moguće ga je 3D printati u širokom rasponu temperatura
  • odličan omjer cijene i kvalitete

 

*pakiranje od 2200g dostupno na upit

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-NGE-COL-075 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Opis

 

colorFabb nGen filament napravljen je od Amphora AM3300 polimera te ima vrlo dobra svojstva protoka kroz mlaznicu 3D printera, čak i pri nižim temperaturama nego što to zahtijevaju neki drugi polimeri sličnih svojstava. Iz tog razloga ga je vrlo jednostavno 3D printati i ako si početnik. S ovim filamentom moguće je 3D printati sve predmete za koje je važna visoka estetika i superiorna čvrstoća

Ta svojstva čine nGen učinkovitijim pri širokom rasponu temperatura, proizvodeći pouzdane rezultate i ostavljajući manje otpada. nGen ima izvrsnu sposobnost ’overhanga’ i odlično izgleda. To potiče veliki broj mejkera da 3D printaju izdržljive i korisne predmete upravo s nGen materijalom.

 

Funkcionalnost

Ovakav filament idealan je za 3D printeve umjetničke, dizajnerske, medicinske, ali i inženjerske namjene. Radi izuzetne mogućnosti ‘overhanga’, izdržljivosti, ali i 3D printanja pri širokom rasponu temperatura moguće ga je 3D printati praktički na svakom 3D printeru. Može se koristiti i za amaterske i za profesionalne namjene.

Njegove podvarijante dostupne na našem shopu su nGen LUX koji sadrži svjetlucave pigmente i nGen Flex koji je polufleksibilan.

 

Kako 3D printati s colorFabb nGen filamentom?

 

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb filamente možemo reći kako konstantno i pouzdano daju dobre rezultate. Niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom. 

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

220-240°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40-70 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge

75-85°C

Radna podloga:

colorFabb nGen filament daje najbolje rezultate na grijanoj radnoj podlozi, obično je potrebno podlogu zagrijati između 75C i 85C kako bi postigli pravilno prijanjanje uz staklenu površinu. 3D printanje na hladnu podlogu je moguće, ali uz korištenje dodatnih alata za bolje prijanjanje uz radnu podlogu kako bi minimizirali ‘warping’. Za bolje prijanje ti mogu pomoći i neke od posebnih podloga za 3D printanje.

 

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Napomena

Kako bi postigao optimalne uvjete prilikom 3D printanja savjetujemo da svoj 3D printer držiš u prostoriji u kojoj nema propuha ili temperaturnih fluktuacija. To ne smije biti soba u kojoj ljudi spavaju. Dok 3D printer nije korišten, važno je da svoj Fillamentum Extrafill PLA filament čuvaš u vrećici čvrsto zatvoren i spremljen na hladno, mračno i suho mjesto.

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

220-240C

Gustoća

1.20 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

85C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/TDS_ColorFabb_nGen.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/MSDS_colorFabb-nGen.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb nGen”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)