colorFabb PA Neat

64,10 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb PA Neat filament je novi poliamidni materijal koji ti omogućava 3D ispis visoko funkcionalnih inženjerskih komada. Ovo je vrhunski materijal posebno razvijen za profesionalne korisnike 3D printera te inženjere. Otporan je na toplinu do čak 120 °C sa niskim stupnjem uvijanja. Dolazi u pakiranju od 750 grama.

 

 • filament za inženjersku namjenu
 • visoka temperaturna otpornost (do 120C)
 • izrazita žilavost i čvrstoća materijala
 • idealan za mehaničke komade i prototipiranje
 • *preporučeno je sušenje materijala u ‘filament sušilicama’

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-PAN-COL-075 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

 

ColorFabb PA Neat je superiorni poliamid (nylon), visoko otporan na temperaturu, žilav i čvrst sa malim stupnjem uvijanja. Moglo bi se reći idealan materijal za 3D ispis bilo kakvih inženjerskih i mehaničkih komada u vrhunskoj kvaliteti i rezoluciji. 

To ga čini vrlo popularnim za 3D ispis među prefesionalnim korisnicima 3D printera i stručnjacima koji traže dugoročno i dugotrajno rješenje. Njegova postojanost, žilavost i visoka tolerancija na temperaturu čine ga idealnim materijalom za inženjerske i industrijske komade. Jedan 3D printani komad izrađen u ovom materijalu može trajati godinama bez habanja.

 

Kako 3D printati s ColorFabb PA Neat filamentom?

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za ColorFabb PA Neat filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

265C – 290C

Preporučena brzina za 3D ispis:

30 – 40 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

20 – 50C

**Za grijanu površinu staklene ploče možemo preporučiti upotrebu Magigoo PA sredstva za dodatno prianjanje. Ventilator 3D printera treba staviti na 0 kako bi se postigla maksimalna adhezija među slojevima. U slučaju korištenja ventilatora njegova snaga nikad ne bi smjela prelaziti 50%

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Napomene: 

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom. 

TIP! colorFabb PA Neat materijal ima manju tendenciju za odljepljivanjem od podloge od klasičnih PA materijala tokom 3D printanja, ali ukoliko tvoj model ima izrazito veliku početnu površinu na podlozi moguće su pojave savijanja na krajevima modela. Kako bi to spriječili vrlo je bitno da se model 3D printa sa savršeno ravnim prvim slojem i uz to je preporučeno gašenje ventilatora za hlađenje modela. S ovim se postiže da se materijal sporije rješava topline te time je manje podložan savijanju od podloge uslijed 3D printanja. Nakon nekoliko slojeva možeš ponovno uključiti ventilator za hlađenje modela ukoliko je to potrebno.

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

265-290 C

Gustoća

1.140 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

65 C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/TDS_ColorFabb_PA-neat.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/MSDS_colorFabb_PA_NEAT.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb PA Neat”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • 3D4Makers Facilan HT

  3D4Makers Facilan HT

  47,11 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje