colorFabb Varioshore TPU

58 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb Varioshore TPU je filament koji pomoću tehnologije aktivnog pjenjenja mijenja svoju tvrdoću. Gustoću materijala možeš promijeniti podešavanjem temperature i protoka materijala (brzine i visine sloja). Osnova TPU filamenta je 92A materijal, te baš kao i svi TPU materijali, specifičan je po svojem svojstvu savitljivosti i elastičnosti radi čega je koristan za cijeli spektar namjena. Dolazi u pakiranju od 700g.

 

  • smanjena gustoća printanih dijelova
  • mekan i ugodan na dodir
  • vrijede standardne postavke za TPU filamente

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-VTPU-COL-070 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

 

colorFabb Varioshore TPU filament vrlo je pouzdan za korištenje kao i svaki tip TPU materijala za 3D printanje. 3D printa se u normalnom rasponu temperatura i postavki koje vrijede za sve TPU filamente.

Funkcionalnost

 

Njegova glavna prednost je da mu možeš mijenjati gustoću materijala podešavanjem temperature i protoka materijala (brzine i visine sloja). Na temperaturama između 200 i 250 ° C, materijal filamenta se počinje širiti te se postiže volumen od 1,4 do 1,6 puta veći od početnog. To znači da se materijal može tiskati pri malim protocima (60-70%) kako bi se nadoknadilo aktivno pjenjenje, što rezultira vrlo mekanim 3D printanim dijelovima. Između 190 i 200 ° C, materijal se može tiskati bez pjenjenja, čime dobivaš tvrđi 3D printani dio u usporedbi s dijelovima koji se dobivaju pjenjenjem. Pazi da udaljenost između mlaznice i platforme ne bude premala, pogotovo ako se materijal pjeni tijekom postupka ispisa.

 

Kako 3D printati s colorFabb Varioshore TPU filamentom?

 

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb Varioshore TPU filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

190-250°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

20 – 30 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje, nije nužna):

20-40 °C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

 

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

 

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije.

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava.

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina700 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

190-250 C

Gustoća

1.2-1.3 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.1 mm

Temperatura staklišta

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_ColorFabb_varioShore_TPU.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_VarioShore-TPU-Black_HR.pdf
http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_VarioShore-TPU_natural.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “colorFabb Varioshore TPU”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

  • Fillamentum Flexfill TPU 98A - 3dprintaj.com

    Fillamentum Flexfill TPU 98A

    38 PDV uključen
    Cijena za jednokratno plaćanje