colorFabb XT-CF20

(1 recenzija korisnika)

53,35 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

colorFabb XT-CF20 je prvi specijalni colorFabb-ov filament, napravljen na bazi Amphora 3D polimera, ojačan sa 20% posebno odabranih karbonskih vlakana. Ovaj filament je savršen izbor za 3D printanje dijelova koji zahtijevaju visoku krutost i izdržljivost. colorFabb XT-CF20 dolazi u pakiranju od 750g.

 

 • specijalan filament
 • 20% karbonskih vlakana
 • visoka krutost i izdržljivost
 • zahtjeva mlaznicu od čelika

 

NAPOMENA: colorFabb XT-CF20 je vrlo abrazivan materijal te ga se ne preporuča koristiti sa standardnim mesing mlaznicama. Preporuča se korištenje mlaznica od ojačanog čeilka.

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-XTCF-COL-075 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

 

colorFabb XT-CF20 je prvi specijalni colorFabb-ov filament, napravljen na bazi Amphora 3D polimera, ojačan sa 20% posebno odabranih karbonskih vlakana. Ovaj filament je savršen izbor za 3D printanje dijelova koji zahtijevaju visoku krutost i izdržljivost. 

 

Najvažnije karakteristike colorFabb XT-CF20 materijala:

 • vrlo visoki modul elastičnosti (6.2 GPa), dvostruko više krutosti od PLA/PHA materijala
 • visoka temperatura staklišta Tg = 80°C
 • vrlo visoka čvrstoća nakon omekšavanja
 • vrlo dobra dimenzijska točnost i stabilnost
 • bez mirisa tokom 3D printa (nema stirena)
 • vrlo atraktivna mat crna površina

 

Funkcionalnost

Prvenstveno se koristi za 3D printanje raznih objekata za inženjerske ili industrijske namjene. Može se 3D printati bez zatvorene radne komore

 

Kako 3D printati s colorFabb XT-CF20 filamentom?

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za colorFabb XT-CF20 filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

240-260°C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40 – 100 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge (ukoliko je tvoj 3D printer posjeduje):

60-70°C

NAPOMENA: XT-CF20 filament je abrazivan za standardnu mesing mlaznicu te se preporuča korištenje mlaznice od ojačanog čelika!

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

 

Radna podloga

colorFabb XT-CF20 filament daje ti najbolje rezultate na grijanoj radnoj podlozi, obično je potrebno podlogu zagrijati između 60°C i 70°C kako bi postigli pravilno prijanjanje uz staklenu površinu. Preporuča se korištenje dodatnih alata za bolje prijanjanje uz radnu podlogu kako bi minimizirali ‘warping’. Za bolje prijanje mogu ti pomoći i neke od posebnih podloga za 3D printanje koje možeš pronaći u našem shopu.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Zašto odabrati colorFabb filament?

colorFabb je nizozemski proizvođač filamenata vrhunske kvalitete. To je jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu filamenata za 3D printanje. Ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete, a nudi i jedinstvenu mogućnost “color on demand” proizvodnje. Konstantnim inoviranjem colorFabb pomiče granice industrije. Osim što smo njegovi distributeri, koristimo ga i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje colorFabb navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina750 g
Promjer

1,75 mm, 2.85 mm

Temperatura ispisa

240-260C

Gustoća

1.27 g/cm3

Tolerancija promjera

± 0.05 mm

Temperatura staklišta

80C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/TDS_ColorFabb_XT_CF20.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2021/12/MSDS_colorFabb_XT-CF20.pdf

1 recenzija za colorFabb XT-CF20

 1. Marko Himelreich

  S Colorfabb XT – CF20 (carbon fiber) filamentom, 3D printao sam dio CNC stroja, koji je trebao biti dosta krut. Zato sam odabrao najkrući mogući materijal za spoj između XY i Z osi.

  Pri 3D ispisu koristio sam 0.8 mlaznicu, maksimalnu preporučenu temperaturu od proizvođača te specijalnu žutu grijanu radnu podlogu. Važno je koristiti mlaznicu od ojačanog čelika (hardened steel nozzle) radi abrazivnosti filamenta.

  Mora biti posebna podloga da se može postići pouzdana adhezija između podloge i 3D printanog komada. Preporučljivo je 3D printati pri toplim, stabilnim uvjetima (u zatvorenoj komori) i sporo (oko 30 mm/sec). Važno je da je materijal suh.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Azurefilm PETG

  22 PDV uključen
  Akcija vrijedi za webshop kupnju
  Cijena za jednokratno plaćanje
 • 3D4Makers Facilan C8

  3D4Makers Facilan C8

  34 PDV uključen
  Akcija vrijedi za webshop kupnju
  Cijena za jednokratno plaćanje