Fillamentum Flexfill TPU 98A

38 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Fillamentum TPU 98A fleksibilan je materijal za 3D ispis. Njegov spektar primjene vrlo je širok. Ovaj filament dolazi u pakiranju od 500g

 • fleksibilnost i elastičnost
 • vrlo otporan na udarce
 • visoka adhezija među slojevima
 • širok spektar primjene

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-TPU98A-FILL-05-175 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

 

Fillamentum Flexfill TPU 98A savitljiv je materijal odličnih svojstava napravljen za FFF/FDM tehnologiju 3D ispisa. Ovaj materijal, baš kao i svi TPU materijali, specifičan je po svojem svojstvu savitljivosti i elastičnosti radi čega je koristan za cijeli spektar namjena. Također, prilikom 3D ispisa sa 2 materijala može se koristiti Flexfill kako bi se na 3D printu dobio gornji sloj koji je mekan na dodir. Izuzetno je savitljiv, a još savitljiviji od njega je Fillamentum Flexfill TPU 92A kojeg također možeš pronaći na našem webshopu.

 

Karakteristike materijala

 

 • izuzetno visoka razina savitljivosti
 • mekan i ugodan na dodir
 • vrlo izdržljiv i otporan na udarce
 • izuzetno visoka adhezija među slojevima
 • visoka vlačna čvrstoća

 

Funkcionalnost

Fillamentum Flexfill je materijal koji se može radi svoje elastičnosti upotrebljavati za cijeli niz raznih primjena, od inženjerskih, medicinskih do raznih drugih industrija. Vrlo je popularan među mejkerima te se često koristi u kombinaciji s drugim filamentima. 

 

Kako 3D printati s Fillamentum Flexfill TPU 98A

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Fillamentum Flexfill TPU 98A materijal možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

220 – 240 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

25 – 60 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge 

50 – 60 °C

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Zašto odabrati Fillamentum filament?

Tvrtka Fillamentum je svjetski poznati češki proizvođač filamenata. Poznata je po vrhunskoj kvaliteti te nevjerojatnim bojama materijala. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje Fillamentum navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu stalno su testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava.

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina500 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

220°C – 240°C

Gustoća

1,23 g/cm3

Tolerancija promjera

+/- 0,05mm

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_Flexfill-TPU-98A.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_Flexfill-TPU-98A.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Fillamentum Flexfill TPU 98A”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • 3D4Makers Facilan C8

  3D4Makers Facilan C8

  40 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje