Dostupno!

miniFactory Ultra


Cijena za jednokratno plaćanje

Cijena na upit

miniFactory Ultra je visokokvalitetni industrijski FDM/FFF 3D printer. Uređaj omogućava visoku razinu kontrole kvalitete i raznovrsnost materijala za 3D ispis. Kompatibilan je s visokoučinkovitim inženjerskim polimerima kao PEEK, PEI(ULTEM) i PEKK. Materijali koji su prikladni za brojne primjene unutar automobilske, zrakoplovne i druge prerađivačke industrije. Radni volumen 3D printera je do 330 x 180 x 180 mm. 

 • 3D printer industrijske klase
 • grijana radna komora do 250 °C
 • AARNI sustav kontrole kvalitete
 • visoka preciznost 3D ispisa
 • korištenje širokog spektra visokoučinkovitih materijala

 

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 350 kn

Kupnjom miniFactory Ultra 3D printera dobivate:

 • industrijski 3D printer velikih gabarita
 • mogućnost rada sa širokim spektrom visokoučinkovitih inženjerskih materijala poput ULTEM1010, ULTEM9085, PPSU, PSU, PPS, PEEK i slično.
 • grijanu radnu komoru do 250 °C
 • grijanu komoru za filamente
 • tehnologiju sa servo pogonom
 • zagarantiranu kvalitetu printanih komada
 • brzo vrijeme zagrijavanja radne komore u manje od 30 minuta
 • Aarni sustav kontrole kvalitete
 • offline korištenje
 • dualni ekstruder

 

miniFactory Ultra je jedinstveni industrijski 3D printer koji vam omogućuje ekonomičnu i brzu proizvodnju visokokvalitetnih dijelova. Bez obzira trebate li jedan prototip ili opsežnu seriju specifičnih komponenti, ovaj uređaj vam omogućuje proizvodnju dijelova na licu mjesta koristeći polimere i kompozite visokih performansi. Kontrola kvalitete i raznovrsnost visokoučinkovitih inženjerskih polimera glavne su karakteristike ovog uređaja. Kompatibilan je s visokoučinkovitim inženjerskim polimerima kao PEEK, PEI(ULTEM) i PEKK. Ima komoru za 3D ispis koja postiže temperaturu do 250 °C, a mlaznica se zagrijava do 480 °C.

 

Glavne prednosti miniFactory Ultra 3D printera:

 

Vrhunska čvrstoća i kvaliteta printanih komada s komorom grijanom do 250°C

Optimalna temperatura grijane radne komore je temperatura staklišta (Tg) za korišteni polimer. Grijana radna komora je najbitnija značajka za dobivanje najboljih rezultata. Optimalne temperature komore za neke visokoučinkovite polimere: ●  PPSU – 225°C ● ULTEM 1010 – 220°C ● ULTEM 9085 – 185°C ● PEKK-A – 160°C. Kada je temperatura radne komore približna temperaturi staklišta polimera dobiva se: IZVRSNO prianjanje slojeva; VISOKA mehanička čvrstoća; NISKO zaostalo naprezanje u materijalu; NISKA razina savijanja/pucanja.

miniFactory Ultra je otvoreni FDM/FFF sustav koji omogućava širok raspon visoko kvalitetnih polimera i kompozita: ULTEM1010, ULTEM9085, PPSU, PSU, PPS, PEEK, PAEK, PEKK, PVDF, PC, PA, ABS i mnogi drugi čvrsti polimeri, CF-ULTEM, CF-PEKK, CF-PEEK, ESD-PEEK, GF-PA i mnogi drugi kompoziti.

 

Grijana komora za filament do 120°C

Polimeri visokih performansi izuzetno su osjetljivi na vlagu. miniFactory Ultra dolazi sa grijanom komorom za filament koja osigurava optimalno stanje materijala. Uz mogućnost grijanja do 120°C i praćenja vlage, uvijek ćete imati optimalne uvjete za 3D ispis. Temperatura i vlaga je regulirana od strane AARNI sustava.

 

Ponovljivost na industrijskoj razini

Kvaliteta i pouzdanost su bili temelji izrade miniFactory Ultra 3D printera. Za izradu su korišteni visokokvalitetni materijali u kombinaciji s precizno obrađenim okvirom. Zahvaljujući pažljivo odabranim komponentama 3D printera, 3D printani komadi će imati najbolju moguću kvalitetu i ponovljivost neovisno o tome radi li se o maloj ili velikoj seriji proizvoda. miniFactory Ultra ima robusnu tehnologiju koja osigurava da 3D printer zadrži točnost tijekom svakog 3D ispisa. Na taj način možete biti sigurni da ćete uvijek dobiti vrhunsku kvalitetu i ponovljivost na industrijskoj razini. Preciznost i stabilnost dobiva se vrhunskim servo motorima, kugličnim navojnim vretenima i linearnim vodilicama, bez labavih i podesivih remenja. Kuglična navojna vretena su klase C5, stvarna rezolucija enkodera AC servo motora je 10,000 CPR i mehanička kumulativna pogreška pozicioniranja je 0,025mm na 400mm.

 

Osiguranje kvalitete 3D ispisa sa AARNI sustavom za kontrolu kvalitete

Vrhunski sustav nadzora procesa omogućava kontrolu kvalitete i pruža detaljne informacije o tijeku rada, stvarnom okruženju i osnovnim parametrima tijekom 3D ispisa. AARNI sustav vizualizira 3D model, sloj-po-sloj, te osigurava kvalitetu svojstva 3D modela. AARNI sustav vizualizira točne točke i slojeve, ako je proces premašio postavljena ograničenja. Ove informacije omogućuju korisniku da procijeni kritične točke modela te osigura standarde kvalitete. Na kraju procesa, AARNI omogućava ispis dokumenta koji prikazuje cijeli proces 3D ispisa, što pomaže pri optimizaciji procesa i dodatnoj analizi 3D ispisa.

 

Automatska kalibracije radne podloge

Automatska kalibracija osigurava optimalno lijepljenje prvog sloja. Kalibracija se vrši automatski prije svakog ispisa. Tijekom procesa kalibracije, sonda mjeri udaljenost na 25 različitih točaka i prema rezultatima nivelira radnu podlogu. Također, unutarnji sustav vakuumske pumpe omogućava lakše mijenjanje i fiksiranje radne podloge.

 

Filter sa aktivnim ugljenom

Filtriranje će značajno smanjiti količinu emisija prisutnih u procesu 3D ispisa. Filteri se mogu lako zamijeniti, kada je potrebno (svi filteri se mijenjaju automatski tijekom godišnjeg održavanja).

 

Brza i jednostavna ugradnja i upravljanje

Uređaj se isporučuje potpuno spreman za upotrebu. Tijekom postavljanja sustava tehničar vrši pregled i za dva sata može biti spreman za korištenje. Funkcionalni i unutarnji sustavi 3D printera, poput tekućinskog hlađenja i pneumatike, integrirani su unutar uređaja, tako da uređaj za rad treba samo električnu energiju. Ključni elementi miniFactory Ultra 3D printera su pouzdanost i jednostavan tijek rada. Postoje mnoga tehnička rješenja i intuitivni koraci za obavljanje posla, koji 3D ispis čine lakšim i ugodnijim za korisnika. Osim toga, miniFactory Ultra većinu posla obavlja sam tako da se možete usredotočiti na bitne stvari.

 

Službeni zastupnici za miniFactory 3D printere

3DPrintaj je službeni zastupnik za miniFactory 3D printere na području Hrvatske. Preko nas možete naručiti miniFactory 3D printer i dobiti ga u najkraćem mogućem roku. Uz sve miniFactory 3D printere osigurana vam je naša stručna podrška, garancija na uređaj, servis stroja te originalni rezervni dijelovi.

 

Zašto birati miniFactory?

miniFactory je finski proizvođač industrijskih 3D printera vođen strašću prema DFM/FFF 3D ispisu visokih performansi i najboljim rezultatima za industrijske 3D printane dijelove. Osiguravaju najbolje rezultate 3D ispisa za dijelove industrijske kvalitete. Povjerenje su stekli u mnogim industrijama - automobilskoj, zrakoplovnoj, prehrambenoj, medicinskoj, energetskoj i sličnim industrijama.

 

Što je uključeno?

1x miniFactory Ultra 3D Printer

 

Garancija sigurnosti i kvalitete 

Kako bi se uvjerili u ispravnost proizvoda koje nudimo, u 3DPrintaj labu se brinemo da se svi proizvodi provjere. 3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko niste sigurni kako podesiti svoj 3D printer koji ste kupili kod nas, ne brinite, uvijek nas možete pitati na info@3dprintaj.com ili se javiti putem kontakt forme.  Naš 3DPrintaj tim svakodnevno vam stoji na raspolaganju po pitanju servisa 3D printera, stručne podrške, nabavke filamenata, dodatne opreme te rezervnih dijelova. Komercijalno jamstvo na ovaj uređaj je u trajanju 24 mjeseca za fizičke osobe i za pravne osobe. U slučaju da ipak niste zadovoljni kupljenim 3D printerom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Specifikacije proizvoda

Težina 320000 g
Tehnologija 3D ispisa

tehnologija taložnog očvršćivanja (FFF/FDM)

Dimenzije proizvoda

100 x 80 x 190 cm

Težina

320 kg

Garancija

24 mjeseca

Ekstruder

Dva (2) ekstrudera

Podržani materijali

ULTEM1010, ULTEM9085, PPSU, PSU, PPS, PEEK, PAEK,
PEKK, PVDF, PC, PA, ABS, PLA, PETG i CF kompoziti

Radni volumen

330 x 180 x 180mm

Rezolucija 3D ispisa

0.05 – 0.40 mm (50 – 400 mikrona) za promjer mlaznice 0.4mm ili 0.8mm

Preciznost položaja

0,025mm/400mm

Promjer filamenta

1.75mm

Radna temperatura mlaznice

Maksimum 470°C

Temperatura podloge

Maksimum 250°C ( uz prethodno zagrijanu radnu komoru)

Temperatura radne komore

Maksimum 250°C

Filter zraka

DA – Filter na bazi karbona

Zamjenjiva podloga

Da

Priključci

USB

LCD zaslon

miniFactory Touch

Uključeni software

Simplify 3D

Format datoteke

STL, OBJ, AMF

Promjer mlaznice

0,4mm (Standard) / dodatno se mogu kupiti i drugi promjeri

Podržani operativni sistem

Windows, Mac, Linux

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “miniFactory Ultra”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)