Novo!

Polymaker PolyMide™ PA12-CF

95 (715,78 kn) PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Polymaker PolyMide™ PA12-CF je PA12 (Nylon 12) filament ojačan sa karbonskim vlaknima. Zbog niske razine osjetljivosti PA12 na vlagu, s ovim materijalom se mogu printati proizvodi sa iznimnim mehaničkim i temperaturnim svojstvima. Idealan za izradu proizvodnih alata. Proizvod dolazi u pakiranju od 500 g.

  • PA12 (Nylon 12) filament sa karbonskim vlaknima
  • izvrsna mehanička i temperaturna svojstva
  • idealan za izradu proizvodnih alata

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 350 kn

SKU: F-PA12-CF-POL-050 Kategorije: , ,

Opis

 

Kako 3D printati s Polymaker PolyMide™ PA12-CF filamentom?

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Polymaker PolyMide™ PA12-CF filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

260 – 300 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

30 – 60 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

25 – 50 °C

Preporučena temperatura grijane komore:

25˚C – 50˚C

Ventilator: 

Ne

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

 

Napomene: 

TIP! Uzmi si vremena za poravnanje i namještanje razmaka vrha mlaznice s podlogom. Savršeni prvi sloj je vrlo bitan, pogotovo za modele s velikom početnom površinom.

TIP! Filament se može koristiti za 3D ispis na gotovo svim radnim podlogama uz korištenje Magigoo PA adhezivnog lijepila. Preporuka proizvođača je korištenje fleksibilne radne podloge kako bi se printani komadi lakše uklonili s podloge. 

TIP! Za 3D printanje s PolyMide™ PA12-CF materijalom (sadrži 20% karbonskog vlakna), preporuča se korištenje hardened steel mlaznica (mlaznica od ojačanog čelika).

TIP! Preporuča se korištenje full metal hotenda koji može održavati temperaturnu stabilnost od minimalno 260 ˚C.

TIP! Nakon 3D ispisa s PolyMide™ PA12-CF materijalom, preporuča se postupak žarenja (annealing) kako bi se mogle iskoristile sve mehaničke i temperaturne karakteristike materijala.

TIP! Ukoliko koristite ovaj materijal kao potporni materijal, važno je da uklonite materijal odmah nakon printanja. U suprotnom će se support snažno povezati uz printani komad te će se teško odvojiti.  

 

Zašto odabrati Polymaker filament?

Polymaker je svjetski poznata tvrtka posvećena inovaciji, kvaliteti i održivosti materijala koje proizvode za potrebe 3D printanja. Za Polymakerove filamente ne samo da je zajamčeno da imaju najbolje standarde kvalitete, već također pružaju inovativna svojstva koja pomažu u postizanju boljeg cjelokupnog iskustva 3D ispisa, osiguravajući učinkovitost 3D printera i osnažujući potrošače da stvaraju čvrste i funkcionalne 3D printane proizvode.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje Polymaker navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina 500 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

260°C – 300°C

Gustoća

1,06 g/cm3

TDS (Technical Data Sheet)

https://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2023/06/TDS_PolyMide_PA12_CF.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

https://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2023/06/MSDS_PolyMide_PA12-CF.pdf

PIS (Product Info Sheet)

https://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2023/06/PIS_PolyMide_PA12-CF.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Polymaker PolyMide™ PA12-CF”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…