Novo!

Recreus Conductive Filaflex

77,64 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Recreus Conductive Filaflex je fleksibilan filament sa svojstvom električne vodljivosti. Idealan je za proizvodnju komponenti koje služe kao električni vodič te za izradu odjevne elektronike (3D ispis na tekstilu). Dolazi u pakiranju od 500 g. 

 • fleksibilan
 • električni vodič
 • čvrstoća materijala od 92A po Shore-u

 

Napomena: TPU materijali za neke podloge jako prijanjaju, te je preporučljivo dodatno koristiti Magigoo proizvode.

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

Opis

 

Recreus Conductive Filaflex je fleksibilan filament sa svojstvom električne vodljivosti. Zbog čvrstoće materijala od čak 92A po Shore-u, koristi se za proizvodnju komponenti koje služe kao električni vodič te za izradu odjevne elektronike (3D ispis na tekstilu). Karakteriziraju ga dva najtraženija svojstva u 3D printanju: fleksibilnost materijala i električna vodljivost.

Električni otpor materijala iznosi oko 3.9 Ω-cm. Kako bi se utvrdilo hoće li materijal ispuniti očekivanja prilikom 3D ispisa, potrebno je uzeti u obzir da snaga otpora ovisi o samom printu.

Prilikom upotrebe Recreus Conductive Filaflex filamenta u proizvodnji električnih i elektroničkih komponenti, potrebno je uzeti u obzir da je materijal dizajniran za rad sa strujom slabijeg intenziteta.

 

Kako 3D printati s Recreus Conductive Filaflex filamentom?

 

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Recreus Conductive Filaflex filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

245-250 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

20 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

50-60 °C 

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje.

 

Zašto odabrati Recreus filament?

Tvrtka Recreus je jedna od najpoznatijih svjetskih proizvođača filamenata za profesionalne namjene, naročito fleksibilnih filamenata. Na tržištu mu stvarno nema premca u navedenoj kategoriji. Poznati su po vrhunskoj kvaliteti izrade te raznim bojama materijala. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga vrlo rado koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje Recreus navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

 

Specifikacije proizvoda

Težina500 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

245°C – 250°C

Gustoća

1,35 g/cm3

Čvrstoća

92A Shore

Električna otpornost

oko 3.9 Ω-cm

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/TDS_CONDUCTIVE-FILAFLEX.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/01/MSDS_CONDUCTIVE-FILAFLEX.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Recreus Conductive Filaflex”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Novo!
  Start paket Optimal

  Original Prusa MK4 Start Paket – Optimal

  1.375 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje