Recreus Filaflex 82A (500 g)

(1 recenzija korisnika)

36 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Recreus Filaflex 82A je fleksibilan materijal za 3D ispis koji je dostupan u širokom spektru boja! Ovo je materijal profesionalne namjene, odlične fleksibilnosti te predivne teksture. Koristi se za umjetničke, preko tehničke do medicinske namjene. Može se istezati do čak 650% nakon čega se vraća u prvobitni oblik bez ikakve promjene. Ovaj filament dolazi u pakiranju od 500g.

 • fleksibilnost i elastičnost
 • vrlo otporan na udarce
 • visoka adhezija među slojevima
 • širok spektar primjene
 • velik izbor boja

Napomena: TPE materijali za neke podloge jako prijanjaju, te je preporučljivo dodatno koristiti Magigoo proizvode.

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

Opis

 

Recreus Filaflex 82A ‘Original’ je elastični filament na bazi poliuretana TPE (termoplastični elastomer) s tvrdoćom od 82A, što znači da se prije pucanja može rastezati i do 650%. Njegova je najveća prednost što se nakon istezanja vraća u svoj izvorni oblik bez ikakvog deformiranja ili lomljenja.

Ovaj materijal, baš kao i svi TPE materijali, specifičan je po svojem svojstvu savitljivosti i elastičnosti, radi čega je koristan za cijeli spektar namjena! Također, prilikom 3D ispisa sa dva različita filamenta može se koristiti kako bi se na 3D printanom komadu dobio gornji sloj koji je baršunast i mekan na dodir.

Recreus Filaflex 82A dolazi u širokom spektru raznih boja. To ga čini nezamjenjivim materijalom za razne umjetničke i dekorativne namjene, kao i za izradu tehničkih prototipa visoke kvalitete.

 

Glavne karakteristike Recreus Filaflex 82A materijala:

 

 • visoka razina savitljivosti
 • mekan i ugodan na dodir
 • vrlo izdržljiv i otporan na udarce
 • izuzetno visoka adhezija među slojevima
 • visoka vlačna čvrstoća
 • dolazi u širokom spektru boja

 

Funkcionalnost

Recreus Filaflex 82A je materijal koji se može radi svoje elastičnosti upotrebljavati za cijeli niz raznih primjena, od inženjerskih, medicinskih do raznih drugih namjena. Vrlo je popularan među mejkerima te se često koristi u kombinaciji s drugim filamentima.

 

Kako 3D printati s Recreus Filaflex 82A filamentom?

 

U 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Recreus Filaflex 82A materijal možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s odabranim materijalom.

 

Preporučena temperatura za 3D ispis:

215 – 250 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

20 – 60 mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge

20 – 40 °C (u većini slučajeva grijana radna podloga nije potrebna)

 

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje

Zašto odabrati Recreus filament?

Tvrtka Recreus je jedna od najpoznatijih svjetskih proizvođača filamenata za profesionalne namjene, naročito fleksibilnih filamenata. Na tržištu mu stvarno nema premca u navedenoj kategoriji. Poznati su po vrhunskoj kvaliteti izrade te raznim bojama materijala. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga vrlo rado koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje tvrtka Recreus navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu stalno su testirani na nekoliko različitih 3D printera. 

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava.

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

Specifikacije proizvoda

Težina500 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

215°C – 250°C

Gustoća

1,12 g/cm3

Tolerancija promjera

+/- 0,05mm

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/06/TDS_FILAFLEX-82A-ORIGINAL.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/06/MSDS_FILAFLEX-82A.pdf

1 recenzija za Recreus Filaflex 82A (500 g)

 1. Želimir Veinović (RGN fakultet)

  Inženjerski filament Recreus Filaflex mi se pokazao jako dobar po pitanju printanja specifičnih brtvi za vododržive kutije ili dijelova koji istovremeno moraju biti fleksibilni i žilavi.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Novo!
  Start paket Optimal

  Original Prusa MK4 Start Paket – Optimal

  1.375 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje