Recreus PP3D

52,43 PDV uključen
Cijena za jednokratno plaćanje

Recreus PP3D je novi polipropilenski filament razvijen u suradnji s tvrtkom Repsol Chemical. Karakterizira ga velika žilavost i nizak koeficijent trenja zbog čega se koristi za izradu prototipova i dijelova za krajnju upotrebu. Nije toksičan, otporan na kemijske utjecaje, dobra adhezija između slojeva. Pogodan za kontakt s hranom. Dolazi u pakiranju od 600 grama.

 • filament za širok spektar namjena
 • izrazito žilav
 • za izradu prototipova i komada za krajnju upotrebu
 • netoksičan i otporan na kemikalije
 • pogodan za kontakt s hranom

Napomena: Dolazi u paketu s adhezivnim primerom.

 

✔ Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku iznad 50 €

SKU: F-PP-REC-060 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

 

Recreus PP3D je polipropilenski filament razvijen u suradnji s multinacionalnom tvrtkom Repsol Chemicals. Ova sinergija je omogućila lansiranje visokokvalitetnog polipropilena zahvaljujući visokom stupnju iskustva u proizvodnji poliolefina.

Uz filament dolazi i adhezijski ‘primer’ koji se nanosi na radnu ploču prije 3D ispisa, a koji se može koristiti do najviše dva puta. Korištenje primera rezultira maksimalnim prianjanjem PP-a na samo 40°C (na staklenoj podlozi; prianjanje će biti manje na drugim površinama) i optimalnim rezultatom bez ikakvih uvijanja ili deformacija! Za uklanjanje ostatka ljepila, očisti radnu ploču Sanytolom ili acetonom.

Recreus PP3D je polipropilenski filament koji ima veliku žilavost i nizak koeficijent trenja zbog čega se koristi za izradu prototipova i dijelova za krajnju upotrebu. Mat površina je impresivna i, slično kao kod injektiranja, veoma zahvalna u uklanjanju vidljivih spojeva slojeva. Kao rezultat, dobivaš model vrlo visoke kvalitete i iznimne završne obrade.

PP se može koristiti u mnogim sektorima. Prikladan za kontakt s hranom i autoklaviranje (samo ‘natural boja’). Idealan je materijal za izradu funkcionalnih prototipova ili prototipova krajnje namjene koji zahtijevaju brtvljenje kako bi sadržavali tekući proizvod, mehaničkih komponenti, alata i industrijskih komada s visokim električnim otporom, komada otpornih na visoke temperature, kiseline, masti, ulja i različite vrsta otapala.

 

Kako 3D printati s Recreus PP3D filamentom?

 

U našem 3DPrintaj labu radimo svakodnevno s raznim 3D printerima na kojima testiramo filamente. Za Recreus PP3D filament možemo reći kako konstantno i pouzdano daje dobre rezultate, a niže možeš pronaći preporučene vrijednosti za rad s ovim materijalom.

Preporučena temperatura za 3D ispis:

235 °C

Preporučena brzina za 3D ispis:

40  mm/s

Preporučena temperatura grijane radne podloge:

40 °C uz obvezno korištenje adhezivnog primera (dolazi u pakiranju)

*3D printeri imaju dosta različitih izvedbi ‘hot-enda’ tako da ne postoji jedinstveni savjet za odabir temperature. Navedene temperature su vrlo dobra početna točka kako bi pronašao idealnu temperaturu za svoj 3D printer.

Svu dodatnu opremu možeš potražiti ovdje.

 

Napomene:

TIP! Isti adhezivni primer se može koristiti za 1 ili 2 dodatna ispisa. Kod svakog ponovnog ispisa, zagrij radnu ploču na 40°C te kada je postupak završen, podigni temperaturu radne ploče na 85 ° C za bolje uklanjanje printanih komada.

TIP! Ako želiš postići maksimalno prianjanje radne površine s ovim materijalom, koristi staklenu radnu ploču.

TIP! Preporučujemo korištenje mesing mlaznice za 3D ispis.

 

Upute za korištenje adhezivnog primera:

 • Otvori spremnik adhezivnog primera i nanesi tanak sloj primera na radnu ploču.
 • Ostavi da djeluje 5 minuta kako bi se adhezivni primer osušio.
 • Namjesti da temperatura radne ploče bude na 40°C. Nemoj koristiti višu temperaturu zbog mogućih deformacija 3D printanog komada.
 • Počni 3D printati s ​​Recreus PP3D filamentom.
 • Kad je komad u potpunosti 3D printan, zagrij radnu ploču na 85°C zbog lakšeg uklanjanja printanog komada.

 

Zašto odabrati Recreus filament?

Tvrtka Recreus je jedna od najpoznatijih svjetskih proizvođača filamenata za profesionalne namjene, naročito fleksibilnih filamenata. Na tržištu mu stvarno nema premca u navedenoj kategoriji. Poznati su po vrhunskoj kvaliteti izrade te raznim bojama materijala. Mi smo distributeri ovog filamenta na području Hrvatske te ga vrlo rado koristimo i za potrebe vlastite proizvodnje.

 

Garancija sigurnosti i kvalitete

Kako bi se uvjerili u sve prednosti koje Recreus navodi, mi u 3DPrintaj labu se pobrinemo da se ti navodi i provjere. Svi materijali koje možete pronaći u našem webshopu su stalno testirani na nekoliko različitih 3D printera.

3DPrintaj tim se trudi da ono što našim kupcima pružimo bude i ostvareno, a to je samo vrhunska kvaliteta proizvoda! Ukoliko nisi siguran kako podesiti 3D printer za rad s materijalom koji si kupio kod nas, ne brini, uvijek nas možeš pitati na info@3dprintaj.com ili putem kontakt forme. Mi ćemo se pobrinuti da dobiješ prave informacije. 

U slučaju da ipak nisi zadovoljan kupljenim filamentom, postoji mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u roku od 15 dana te puni povrat uplaćenih sredstava. 

Ponosan si na 3D print koji si napravio filamentom kupljenim na našem webshopu? Ostavi nam recenziju ili pošalji fotku kojom ćemo te rado pohvaliti na našim 3DPrintaj kanalima! Tvoj 3DPrintaj tim.

 

Specifikacije proizvoda

Težina600 g
Promjer

1,75 mm, 2,85 mm

Temperatura ispisa

235°C

TDS (Technical Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/06/TDS_PP-3D.pdf

MSDS (Material Safety Data Sheet)

http://www.3dprintaj.com/wp-content/uploads/2022/06/MSDS_PP-3D.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Recreus PP3D”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…

 • Dostupno odmah!
  Magigoo Pro PP

  Magigoo Pro PP – 50 ml

  25,88 PDV uključen
  Cijena za jednokratno plaćanje