Prednosti miniFactory Ultra 2 3D printera

by lip 15, 2023Profesionalna primjena 3D printera

miniFactory Ultra 2 je visokosofisticirani sustav za proizvodnju koji vam omogućuje maksimalno pouzdan i kvalitetan 3D ispis sa high-performance polimerima, odnosno polimerima specijalne namjene. Integracijom komore za 3D ispis, posebnog sustava za prekaljivanje 3D printanih komada (eng. annealing chamber) i komore za održavanje optimalne vlažnosti filamenata, dobivate idealne uvjete za 3D ispis s polimerima specijalne namjene kao što su PEEK, PEKK, ULTEM itd.

U čemu je tajna miniFactory 3D printera?

Finska tvrtka miniFactory Oy LTD posvećena je razvoju industrijskih 3D printera posebne namjene koji koriste inovativni softverski sustav osiguranja ponovljivosti i kvalitete svakog proizvedenog industrijskog komada. Ovaj sustav je od velikog značaja za FDM/FFF tehnologiju 3D printanja koja svoj put pronalazi u raznim industrijskim postrojenjima te se trudi dokazati svoju visoku ponovljivost i kontrolu procesa pri 3D printanju serija komada.

Uz brojne druge faktore koji ovaj sustav za industrijski 3D ispis čine jedinstvenim na tržištu, AARNI – softver za osiguranje kvalitete omogućuje transparentnost izrade svakog 3D printanog komada. To je jedan od brojnih razloga zašto smo odlučili miniFactory Ultra 2 3D printer integrirati u vlastiti proizvodni pogon te postali službeni distributeri za našu regiju (Sloveniju, Hrvatsku i BIH).

miniFactory ultra 2 3D printer

Zamijenite tradicionalne industrijske komade sa high performance polimerima. ⚙️

Što miniFactory Ultra 2 donosi za vašu proizvodnju?

Integracijom komore za 3D ispis koja se zagrijava do 250 C, posebnog sustava za prekaljivanje 3D printanih komada (eng. annealing chamber) i komore za održavanje optimalne vlažnosti filamenata, dobivate idealne uvjete za 3D ispis s polimerima specijalne namjene kao što su PEEK, PEKK, ULTEM itd.

AARNI sustav kontrole kvalitete omogućuje značajno veću kontrolu pri 3D ispisu materijala specijalne namjene i minimizira pogreške pri 3D ispisu. Informacije o ovom korisnom dodatku Ultra 2 3D printeru smo razradili u zasebnom blogu koji možete pronaći ovdje.

Koje izazove mogu riješiti polimeri specijalne namjene?

miniFactory Ultra 2 omogućuje vam zamjenu mnogih industrijskih dijelova proizvedenih od tradicionalnih materijala i metala sa high-performance polimerima. Oni su iznimno izdržljivi i otporni su na agresivne kemikalije i otapala, ne podliježu koroziji, te imaju odličan omjer izdržljivosti i čvrstoće u odnosu na težinu. Zato su vrlo tražena zamjena u industriji transporta, jer smanjuju potrošnju goriva uz dodatno povećanje radne efikasnosti vozila.

High-performance polimeri mogu podnijeti radne temperature do 250 C, omogućuju vam odličnu električnu izolaciju u svim oblicima i formama, ponovljivu sterilizaciju komada te veću dugotrajnost dijelova uz manju proizvodnju buke u procesu rada. Zato npr. zupčanici koji su napravljeni od specijalne plastike imaju danas sve učestaliju primjenu. Također, miniFactory Ultra 2 3D printer koristi materijale koji su odobreni od industrije te imaju sigurnosni certifikat, što je posebno važno u zrakoplovnoj, željezničkoj ili pomorskoj industriji.

Više o prednostima polimera visokih performansi govorili smo u zasebnom blogu koji možete pronaći ovdje.

High performance polimeri

Poznavanje prednosti i karakteristika “high-performance” polimera ključan je korak prema industrijskoj tranformaciji. ⚙️

Zlatno priznanje na Internacionalnom sajmu industrijske opreme 2023.

Prvi put predstavljen na sajmu u Celju, miniFactory Ultra 2 3D printer osvojio je prvo mjesto prema ocjenama žirija u 3 kategorije: 

  1. Tehnički i tehnološki kriteriji
  2. Poslovni i ekonomski kriteriji
  3. Okolišna i energetska učinkovitost

Svi ovi kriteriji uzimali su se u obzir prilikom ocjenjivanja predstavljenih strojeva, a u ovom blogu donijet ćemo pregled vama relevantnih čimbenika koji čine ovaj uređaj idealnim odabirom za proizvodnju industrijskih komada krajnje namjene FDM/FFF 3D printanjem! 

Zlatno priznanje industrijskog sajma u Celju

Osvojili smo prvo mjesto predstavljajući miniFactory Ultra 2 3D printer na Internacionalnom industrijskom sajmu u Celju.

Tehničke i tehnološke prednosti miniFactory Ultra 2 3D printera

 

Inovativnost u očuvanju kvalitete proizvodnog procesa

Potpuna transparentnost, pouzdanost i ponovljivost proizvodnog procesa svakog 3D printanog komada, postignuta je inovativnom AARNI tehnologijom osiguranja kvalitete. Što je važnije od ponovljivosti i kontrole proizvodnog procesa u industriji?

 

Kompleksnost tehnološkog rješenja 

Cjelokupni sustav uključuje integraciju pametne komore za 3D ispis koja postiže radnu temperaturu do 250 C, a ima i integrirani sistem završne kristalizacije 3D printeva, aktivnu komoru za sušenje i očuvanje filamenta, servo tehnologiju upravljanja, inovativni program osiguranja kvalitete 3D printeva (AARNI), superviziju proizvodnje uz integriranu kameru te mogućnost daljinske kontrole i upravljanja 3D printerom.

 

Upotreba najnovijih materijala za 3D ispis

Kako razvoj novih superiornih materijala u industriji ne prestaje, ponosni smo reći da je miniFactory Ultra 2 3D printer napravljen upravo tako da vam omogući vrhunsku primjenu najnovijih materijala za potrebe vaše industrije. 3D printanje sa ULTEM, PEEK ili PEKK materijalima sada je znatno sigurnije, praktičnije i isplativije nego prije.

 

Širina upotrebe miniFactory Ultra 2 3D printera 

Uz miniFactory Ultra 2 3D printer imate pristup najširem asortimanu materijala na tržištu, 50+ materijala visokih performansi možete 3D printati za svoje proizvodne potrebe.

 

Dizajn i konstrukcija 3D printera

miniFactory Ultra 2 3D printer ima vrlo moderan dizajn koji je ujedno i visokofunkcionalan jer omogućuje integraciju nekoliko ključnih elemenata u pametni sustav kojim možete nesmetano 3D printati dijelove u specijaliziranim materijalima. Za razliku od mnogo drugih rješenja koje možete pronaći na tržištu, robusnost ovog uređaja te ponovljivost i kontrola kvalitete 3D ispisa koju vam nudi je na zaista zavidnom nivou!

AARNI - sustav očuvanja kvalitete 3D printeva

AARNI sustav očuvanja kvalitete inovacija je koja proizvodnju 3D printanjem čini izuzetno pouzdanom metodom. ⚙️

Poslovne i ekonomske prednosti

 

Znatno smanjenje troškova proizvodnje

Zahvaljujući primjeni tehnologije 3D printanja, koja znatno skraćuje i ubrzava proizvodni proces, značajno se smanjuju troškovi proizvodnje dijelova, u usporedbi sa CNC obradom ili pak injekcijskim prešanjem. Obzirom na visoku kontrolu kvalitete proizvodnje, ovaj uređaj ima značajno veći nivo produktivnosti u odnosu na druge 3D printere, jer ima neusporedivo manje slučajeva neuspjelih 3D printeva. 

 

Smanjenje otpada u procesu proizvodnje

3D printanje kao tehnologija značajno smanjuje otpad u samom procesu proizvodnje, pogotovo u odnosu na neke druge proizvodne metode poput CNC obrade. 

 

Dodatna vrijednost pri proizvodnji

Zahvaljujući “open filament” sistemu, možete jednostavnije i isplativije 3D printati industrijske komade i tako ostvariti uštedu od 2 do 3 puta u odnosu na strojeve kao što je Stratasys. 

 

Tržišni potencijal miniFactory Ultra 2 3D printera

Obzirom da ovaj uređaj nudi najbolju vrijednost za uložen novac u industrijsku proizvodnju 3D printanjem sa “high-performance” polimerima, njegova isplativost je zagarantirana u potrebnom vremenskom roku. Za usporedbu, jedan 3D print izrađen pomoću ovih materijala je 2 do 3 puta jeftiniji u odnosu na ponuđene 3D printere koji nemaju “open filament system” (npr. Stratasys).

poslovne i ekonomske prednosti

Ekonomske prednosti proizvodnje 3D printanjem u odnosu na tradicionalne proizvodne metode ⚙️

Okolišna i energetska prednost

 

miniFactory Ultra 2 3D printer je energetski prilično učinkovit uz minimalnu proizvodnju otpada u procesu svog rada te uz izostanak stakleničkih plinova. Ovaj uređaj za svoj rad koristi trofazni priključak 400 V, 10 000 W, 16 A.

Ultra 2 FDM/FFF 3D printer može raditi u prostoru u kojem borave ljudi, bez ikakve bojazni za njihovo zdravlje, jer nema nadražujućih isparavanja (u odnosu na SLS i SLA 3D printere koji zahtijevaju posebnu ventilaciju u procesu 3D printanja).

Za vrijeme rada na samom 3D printeru preporučljivo je nositi zaštitne rukavice i masku radi sigurnosne predostrožnosti (komora za 3D ispis je grijana na 250 stupnjeva celzijusa). 3D printevi napravljeni na ovom uređaju ne zahtijevaju nikakvu postobradu što FDM/FFF tehnologiju čini znatno jednostavnijom za korištenje u odnosu na preostale tehnologije 3D ispisa. 

minifactory specifikacije

Osim naprednih performansi koje vam miniFactory Ultra 2 nudi, ima i značajnu okolišnu i energetsku prednost ⚙️

Zaključak

Tražite li pouzdano rješenje za svoj industrijski pogon ili pak želite nuditi uslugu 3D ispisa uz potpunu transparentnost izrade svakog 3D printanog komada? Ovo je idealno rješenje za vas.

Uz prilično jednostavan proizvodni proces te mogućnost korištenja najnaprednijih materijala za potrebe 3D printanja, ostvarujete visoku razinu pouzdanosti i kontrole procesa proizvodnje te znatno niže troškove izrade potrebnih dijelova.

Za konzultacije vezane uz implementaciju i isplativost korištenja miniFactory Ultra 2 3D printera za potrebe proizvodnje, javite nam se na mail info@3dprintaj.com

#3dprintaj #3dprinthrvatska #3dprintingcroatia

powered by

Mikrotvornica je tehnološka tvrtka specijalizirana za aditivne tehnologije.

OIB: 11632409972
MBS: 081129419
Trgovački sud u Zagrebu

Žiro račun (PBZ d.d.) IBAN:
HR9323400091110899688

Ponosni član Zagrebačkog inovacijskog centra

Kontakt

Ponedjeljak – Petak
09:00 – 17:00

Avenija Većeslava Holjevca 40
HR-10000 Zagreb, Hrvatska

+385 95 514 2570
info@3dprintaj.com

Prati nas

Načini plaćanja

Jednokratno: MasterCard®, Maestro®, Visa, Diners, bankovni transfer, virman, pouzećem.

Obročno (od 2 do 12 obroka za narudžbe veće od 1000 kn) : 1. Diners 2. Mastercard, Maestro, Visa Mbnet grupacije 3. Maestro, Visa tekućeg računa PBZ d.d. 4. Kreditne i poslovne kartice izdavatelja PBZ card d.o.o.

         

Brzo plaćanje QR kodom pomoću pametne KEKS PAY opcije Erste banke.